AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, Kanal 7 ekranlarında Başkent Kulisi programında Mehmet Acet'in konuğu olarak gündeme dair açıklamalarda bulundu.

İşte Demiröz'ün açıklamalarından satır başları:

250 milyon kişi Kovid'e yakalandı, 5 milyon kişi vefat etti. Ülkemizde 8 milyon hastamız oldu. Dünyadaki daralmaya baktığınızda Türkiye 2020 yılı sonunda pozitif büyüyen bir kaç ülkeden biri. Bu yılda birinci ve ikinci çeyrekte 21,7 büyüdük. Türkiye'nin aylık ihracatı 20 milyar doları geçti.

Bizim Türkiye'de sıkıntımız asgari ücretliler, sabit ücretliler ve emekliler. Bu konuda çalışıyoruz. Bütçe içerisinde bu sıkıntıları çözmeye çalışacağız.

ASGARİ ÜCRET VE EMEKLİ ZAMMI

Asgari ücrette komisyon mutlaka tüm sıkıntıları ele alarak geçen yılın enflasyon rakamına bakarak belirleyecektir. Sabit gelirliyi, asgari ücretliyi ve emeklileri düşünerek zamları enflasyona göre belirleyeceğiz.

AK Parti olarak emeklileri de enflasyona ezdirmeyeceğiz.

"DOĞALGAZDA KIŞI RAHAT GEÇİRECEĞİZ"

Biz anlaşmalarımız yaptık. Doğalgaz arz güvenliğiyle ilgili çalışmalar var. Tuz gölünün altına stoklama işlemleri var. Biz kontratlarımızı yaptık ve kışı rahat geçireceğiz. Dünya globalleşmiş, Avrupa'da fiyat yükselmesini bırakın rafları boş. Bu kışı Türkiye rahat geçirecek. Kıştan sonrası gerçekten bahar.

Evde Kal Türkiye döneminde sahaya çok çıkılmamıştı. Sahaya çıktığımızda gördük ki hiç oy kaybı yok. Tabi ki sıkıntılar var ama umut edilen yine AK Parti. Bu işi çözerse yine AK Parti yine Recep Tayyip Erdoğan çözer diyorlar. AK Parti'den başka proje geliştiren kimse yok. Bu ülkeyi biz nasıl 20 yıl idare ettiysek bundan sonra da kaç 20 yıl idare etmek zorundayız. Yine çözümü biz olacağız. 12 milyona yakın üyemiz var.

KAYNAK: HABER7