Gaziantep Kent Konseyi Başkanı Dr. Samet Bayrak Gaziantep Valisi Davut Gül'ün Şahinbey ilçesi Kahvelipınar Mahallesi'ndeki bir evde bilinmeyen nedenle çıkan yangında hayatını kaybeden kimsesi olmayan 4 yaşındaki Osman Halil ile 6 yaşındaki Hannan Halil'in bizzat cenazesine katılarak özellikle cenazeyi taşımasını takdir ederek devlet adamı olma özelliğini bir kez daha göstermiş olduğunu vurguladı.

Bayrak özellikle 2011 yılında başlayan Suriye'de savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınan ve Gaziantep'te yaşayan 450 bin kayıtlı Suriyeli göçmen-misafirin Gaziantep'in sosyo-ekonomik yapısına direk etki ettiğini ifade ederek bu istenmeyen göçün en çok mağduriyetini çocukların yaşadığını vurguladı.

Göçmen Mülteci sorunlarına dünyanın sahip çıkmadığı bir dönemi yaşadıklarını söyleyen Bayrak mutlaka daha çok çocuğun ölmemesi ve mağdur olmaması için dünya ülkelerinin konuya el atmasını istedi.

Bayrak 4 yaşındaki Osman Halil ile 6 yaşındaki Hannan Halil'in cenazesine sahip çıkarak cenazeyi bizzat taşıdığı için Gaziantep Valisi Davut Gül'e de teşekkür ederek ,Gül'ün bu devlet adamlığı örneğini gösterdiği için çok duygulandığını ifade etti.

Diğer yandan Gaziantep Kent Konseyi Göç Ve Sığınmacılar Çalışma Grubu Başkanı Mehmet Eyyupoğlu ise 4 yaşındaki Osman Halil ile 6 yaşındaki Hannan Halil'in gerçek anlamda bir savaş mağduru olduklarını ve hayatlarını kaybettiklerini ifade ederek aynı hüznü Ege Denizi'nin soğuk sularında boğularak cesedinin sahile vuran Aylan bebekte yaşadıklarını 'sözün bittiği' bir ortam segilendiğini ifade etti.

Eyyupoğlu dünyanın sahip çıkmadığı Türkiye'nin insani duygularla sığınmacıların yükünü tek başına aldığını vurgulayarak diğer ülkelerinde özellikle göç ve mültecilerin mağdur çocuklarına sahip çıkmasını istedi.