İmzalanan protokol kapsamında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin ve Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe bir araya geldi.  Gençler arasındaki etik değerler, sosyal sorumluluk, değerler eğitimi gibi eğitimler hakkında istişare yapılırken, bununla birlikte yarışmalar, geziler, kamplar ve okuma programlarının düzenlenmesi ile ilgili konular üzerinde duruldu. Daha sonra bahsedilen bu konularla ilgili protokol imzalanarak, gençlerin büyükşehir belediyesi ve il milli eğitim müdürlüğü eğitimleri kapsamında daha donanımlı insanlar haline gelmesi amaçlanıyor.

İmzalanan protokolün hemen ardından Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin, sosyal medya hesabından, “Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde çok önemli bir protokole imza attık. Protokol kapsamında gençler arasında etik değerler, sosyal sorumluluk, değerler eğitimi gözeten faaliyetler, yarışmalar, geziler, kamplar, okuma programlarının düzenlenmesi amaçlanıyor” paylaşımında bulundu.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin'in paylaşımının hemen ardından ise, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü sosyal medya hesabından, "Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin ve İl Müdürümüz Yasin Tepe, lise öğrencilerinin kendi kültür ve medeniyetlerini tanımları, yaşadıkları çevreye daha duyarlı bir birey olmaları konularını kapsayan Kültür ve Medeniyet Protokolü'nü imzaladılar" denildi.