MURAT GÜN GÜVEN TAZELEDİ

Gaziantep Plastik Ayakkabıcılar Poliüretan Terlikçiler ve Yan Sanayicileri Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi 7'nci Genel Kurulu Küşleme Kebaphan'da gerçekleştirildi. Tek liste ile gidilen seçimde Kooperatif Başkanı Murat Gün yeniden başkan seçilerek güven tazeledi.

ŞEFFAF VE DÜRÜSTLÜK ÇERÇEVESİNDE HAREKET ETMEYE ÖZEN GÖSTERDİK

Genel Kurulda konuşan Gaziantep Plastik Ayakkabıcılar Poliüretan Terlikçiler ve Yan Sanayicileri Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Murat Gün, 2014 yılında 10 kişi ile çıktıkları bu yolda bugün yaklaşık 400 kişilik büyük bir aile olduklarını vurgulayarak, '2014 yılında 10 kişi olarak kurduğumuz kooperatifimizin bugün büyük bir aile olmasından gurur duyuyoruz. Kooperatifimizin amacı aynı meslekte yer alan kişilerin dayanışma işbirliği içinde hareket etmesi ve esnaf üyelerimizin haklarını koruyan, çıkarlarını gözeten bir anlayışla yoluna devam etmek. Bugün burada demokrasi çerçevesinde kooperatifimizin 7. Genel kurulunu gerçekleştirmekteyiz. Yaklaşık 8 yıldır birlikte yürütmekte olduğumuz kooperatifimizin tüm çalışmalarında şeffaf ve dürüstlük çerçevesinde hareket etmeye özen gösterdik' dedi.

MÜCADELEMİZE DEVAM EDİYORUZ

Uzun süredir esnafın daha modern bir sitede üretim yapmasını isteme gayretlerinin engellendiğini dile getiren Gün, 'Uzun süredir esnafımızın daha modern ve ülkemize yakışır bir sitede üretim yapmasını isteme gayretimiz, bugüne kadar belediye, ticaret odası ve komitesi tarafından engellendi. Bu yoldan bir an dahi dönmeden esnafımızın hakkını korumak adına, bu yola taş koyan irili ufaklı herkes ile mücadelemize devam ediyoruz. Bu anlamda yönetim üyelerimizin ve esnaf ortaklarımızın verdiği destek için her birinize ayrı ayrı teşekkür ederim' dedi.

ESNAFIMIZI ZARARA UĞRATMIŞTIR

Nizip Caddesi'nde bulunan ayakkabı ve terlik üreticilerinin BUSEM'e taşınması için yapılan ihaleye tepki gösteren Gün, şöyle konuştu:

'Son süreçte Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ihale şartnamesinde Nizip Caddesi esnafından 100 üye şartı konuldu. Bu şartı sağlayamayan kooperatif suni üyeler, sahte imzalar atılarak bu şartları sağlamaya çalışmışlardır. Usulsüz şekilde katıldıkları ihaleye itiraz etmemize rağmen belediye yetkilileri ihaleyi devam ettirmiş ve esnafımızı zarara uğratmıştır. İhaleye konu arsanın diğer kooperatiflere m2 100 TL bedel ile satılmasına rağmen esnafımıza daha yüksek bedel ile satılması için m2 fiyatı 260 TL olarak belirlenmiştir. M2 100 TL dahi ödeyemeyecek esnafımızın bu bedellerle arsa alamayacağımızı üst düzey yetkililere aktardık.

İKİ KOOPERATİF ARASINDA HAKSIZ REKABET ORTAMI OLUŞTURULDU

İhale sürecinde bu taşınmazın bedelinin yüksek olduğu, esnafımızı temsil etmediği ve belediye tarafından bu durumun gözetilmediği açıkça ortadadır. Bir emlakçı misali iki kooperatif arasında haksız rekabet ortamı oluşturularak, ihaleyi giren diğer kooperatif esnafın menfaatini korumadan fiyat artışına gitmiştir. İhaleye giren kooperatifin hiçbir emeği ve çabası olmadan esnafı zor durumda bırakarak maliyetleri yükselterek, bu ekonomik kriz ortamında daha ağır bir yük yüklemiştir.

ADRESE TESLİM BİR İHALE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Belediye yetkilileri, 2014 yılından bu yana verdiğimiz mücadeleyi ve emeği hiçe sayarak, esnafımız içinde karşımıza çıkarılan kooperatif şartları sağlamamasına rağmen sağlayabilecek duruma getirerek rant uğruna, adrese teslim bir ihale gerçekleştirmiştir.

BAKAN KURUM'A DOSYAMIZI TESLİM ETTİK

Geçtiğimiz günlerde Gaziantep'te çeşitli açılışlara katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'a, tüm engellemelere rağmen ihale sürecini anlatarak dosyamızı teslim ettik. Bu konuda Bakan Murat Kurum'un bizi destekleyeceğine inanıyoruz.'

KONUYU YARGIYA TAŞIYACAĞIZ

Konuyu yargıya taşıyacaklarını belirten Gün, 'Belediyeye yapılan itirazların neticesinde gerek görülmesi halinde konuyu yargıya taşıyacağız. İhalenin iptali için dava açıp, ilgililer hakkında suç duyusunda bulunacağız çünkü bu davamızda sonuna haklıyız. Bugüne kadar verdiğiniz ve vereceğiniz desteklerden dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum' dedi.

SONUNA KADAR HAKKIMIZI SAVUNACAĞIZ

Sonuna kadar haklarını savunacaklarını belirten Gün, 'Projemiz hep birileri tarafından engellendi. Hakkımızı aradığımız zaman Murat Gün çok konuşuyor diyorlar. Biz esnafımızın hakkını savunmaya çalışıyoruz. 60 günlük kooperatiflere arsa tahsis ediyorlar. Biz burada haklıyız ve sonuna kadar da hakkımızı savunacağız çünkü bize haksızlık yapıldı. Bize üvey evlat muamelesi yapıldı ancak hep beraber hakkımızı arayacağız. Ben esnafımız için her türlü fedakarlığı yaparım am esnafımızın da yanımızda olmasını istiyoruz' diye konuştu. BAHRİ UÇAR