HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Doyar, “HÜDA PAR; bu memleketin ve halkın ihtiyaç duyduğu siyasi bir partidir.Çünkü bu parti halkın bizzat kendisinin partisidir.” dedi.

24 Haziran’da yapılacak 27’nci dönem milletvekili seçimleri kapsamında çalışmalarını sürdüren HÜDA PAR, Gaziantep’in farklı semt ve mahallelerinde seçim irtibat bürolarını açmaya devam ediyor.

Kentin en büyük ilçelerinden olan Şahinbey ilçesindeki seçim irtibat bürolarının açılışını tamamlayan HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanlığı, Şehitkamil ilçesi Gazikent semtindeki Atakent Mahallesi’nde de salâvatlar eşliğinde seçim irtibat bürosu açtı.

Seçim irtibat bürosunun açılışına HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Doyar, İl Başkanı Mehmet Nakşi Erat, ilçe başkanları, Gaziantep milletvekili adayları Mustafa Bozkurt, Mustafa Özlü, Mustafa Karakurt, Mustafa Kaplan, Mehmet Karakuş, Kadir Üstündağ, Mustafa Kılıç, Abdulkadir Çiçek ve çok sayıda partili ile vatandaşlar katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından partililere ve halka hitaben bir konuşma yapan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Adayı Mehmet Ali Doyar, önemli değerlendirmelerde bulundu.

“SEÇİM BARAJI ADALETE ZITTIR”

Seçim barajının bütün siyasi partilerin kendilerini hakkıyla temsil edebilmelerinin önündeki büyük bir engel olduğunu ve bu engelin mutlaka kaldırılması gerektiğini belirten Doyar, “Bir kere adil olmayan bir seçim süreci yaşıyoruz. Bütün siyasi partiler için geçerli olan ve adalete taban tabana zıt olan bir baraj ile karşı karşıyayız ve seçim barajı adalete zıttır. Seçim barajı bütün siyasi partilerin kendilerini hakkıyla temsil edebilmelerinin önündeki büyük bir engeldir. Bu engelin mutlaka kaldırılması gerekir. Baştan beri hep bunu söyledik. Eğer bizim elimize en ufak bir imkân ve bir yetki geçerse Allah’ın (CelleCelluhu) izniyle bunu mutlaka kaldıracağız.”dedi.

“SEÇİME GİREN BÜTÜN PARTİLER HAZİNE YARDIMI ALABİLMELİ”

Siyasi partilerin aldığı hazine yardımında da adaletsizlik ve haksızlık olduğunu belirten Doyar, “Yine bu seçim sürecinde siyasi partilerin seçim çalışmalarını yapma konusunda önlerinde duran adaletsizliğin bir timsali olan engellerden bir tanesi de hazine yardımıdır. Bugün bazı partiler hazine yardımı alırken seçim çalışmalarını büyük masraflarla yaparken HÜDA PAR bundan mahrum kaldı. HÜDA PAR, kendi kıt imkânları ile seçim çalışması yürütmektedir. Biz bunun adaletsizlik olduğunu söylüyoruz ve bunun mutlaka kaldırılması lazım. Bir parti eğer seçime girme yeterliliğine sahip ise o memleketi yönetmeye de taliptir, adaydır. Seçimi kazandıktan sonra bu görevi üstlenecek ise o zaman seçim çalışmasını da rahat bir şekilde sürdürebilmelidir. Diğer partiler gibi hazine yardımı alabilmelidir. Bu haksızlığın, bu adaletsizliğin mutlaka kaldırılması gerekir. Biz bunu hep söyledik ve söylemeye devam edeceğiz. Bu kaldırılıncaya kadar takipçisi olacağız.”ifadelerini kullandı.

“SİYASİ PARTİLERİN KULLANDIKLARI DİL AYRIŞTIRICI BİR DİLDİR”

Doyar, “HÜDA PAR kurulduğu günden bu yana siyaset kurumu başta olmak üzere yeni anlayışları, yeni bakış açıları ve yeni inancı bu memleketimize kazandırmıştır, kazandırmaya devam edecektir. Bugün siyasi partilerin birbirlerine düşmanca saldırdıklarına şahit oluyoruz. Bugün siyasi partiler birbirlerine muhalefet adı altında doğruları da yanlış, yanlışları da yanlış gösterme çabasındadır. Siyasi partilerin kullandıkları dil ayrıştırıcı bir dildir. Yapıcı bir dil değildir. İnsanları geren ve kaosa zemin hazırlayan bir dildir. Biz bunları reddediyor, kabul etmiyoruz. Siyasi partiler düşman değildir, ancak birbirlerine rakip olurlar. Siyasi partiler birbirlerinin doğrularına karşı çıkma hakkına sahip değillerdir. Siyasi partiler birbirlerinin doğrularda birleşmek zorundadır. Bu olgunluğa bu erdemliliğe ulaşmak durumundadır. Bu memleketi yönetmeye talip olanlar basit hareket etme hakkına sahip değiller. Biz bunları yanlış görüyoruz. Siyasi parti demek memleketi yönetmeye aday örgütlü yapı demektir. Biz bu gözle bakıyoruz. Bunu hâkim kılmaya çalışıyoruz. Bu anlayışın hakim olması gerekir ki hep beraber kazanalım.”şeklinde konuştu.

Bu anlamda seçime girecek olan bütün siyasi partilere randevu verdiklerini ve onlardan randevu talep ettiklerini belirten Doyar, “Onlarla bütün bunları görüştük. Görüş alış verişinde bulunduk ve kendimizi ifade ettik. Bu memleketin kaosa değil, bu insanlarımızın huzursuzluğa, gerginliğe değil huzura ihtiyacı var. Birliğe, beraberliğe ihtiyacı var. Siyasi partiler bunları temin etmekle mükelleftirler. Onların temel görevlerinden bir tanesi budur. O zaman bu siyasi partiler, doğrular konusunda birbirlerine yardımcı olmalıdırlar. Doğrular hepimizin malıdır. Doğruya hepimiz sahip çıkmak durumundayız. Ama yanlışlar hepimizin zararınadır. Yanlış nereden gelirse gelsin onun karşısında durma erdemliliğini göstermek durumundayız. Biz baştan beri böyle düşündük, böyle inandık ve böyle yaptık. Bundan sonra da böyle yapmaya devam edeceğiz. Yetkililerle görüşüyoruz. Hükümet ve parti yetkilileri de buna dahil. Bütün bunları söylüyoruz. Bunlar memleketimizin, siyaset kurumunun ve siyasi partilerinin ayıplarıdır. Bu ayıptan hepimizin kurtulması lazımdır. Biz siyasi partiler doğrularda birleşmek durumundayız.”diye konuştu.

“DEVLET İNSAN İÇİN VARDIR”

Devletin yeniden tanımlanması gerektiğini belirten Doyar, şunları söyledi:

“Devlet insan için vardır. Devlet en büyük örgütlü yapıdır, ama hizmet kurumudur. İnsanlara hizmet etmek, onların ortak toplumsal ihtiyaçlarını karşılamak ve asayişi temin etmek üzere kurulmuştur; tahakküm için değil. O zaman insanlarımızda bundan dolayı güven içinde bulunmalı, huzur ve rahat içinde bulunmalıdır. Bütün bunları sağlamak devletin birinci mükellefiyeti, birinci sorumluluğudur. En başta o sorumludur. Ama siyaset kurumunda bulunanlar, milletten yetki alıp milleti idare edenler bu anlayışla hizmet etmek durumundadırlar. Eğer ortada bir yanlış varsa bunun mutlaka düzeltilmesi gerekir. İşte biz bunların hepsini düzeltme noktasında, memleketimizin huzura, birliğe ve beraberliğe ulaşması noktasında siyaset kurumunun bu bahsettiğimiz yeni anlayışa kavuşması konusunda bu yola çıktık. Görüşlerimizi ortaya koyduk. Bu uğurda da Allah’ın (CelleCelaluhu) izniyle her gün biraz daha büyüyerek, biraz daha güçlenerek ilerliyoruz. Elimize imkan ve fırsat geçtiği müddetçe bizler bunları daha da genişleterek siyaset kurumuna da inşallah hakim kılacağız ve siyasi partilere de bu anlayışı inşallah kazandıracağız. Hep beraber bu şekilde kazanacağımızı düşünüyoruz.”

“HÜDA PAR, BU MEMLEKETİN ARZU ETTİĞİ ANLAYIŞTAKİ SİYASET SAHİBİDİR”

“HÜDA PAR, bu memleketin arzu ettiği anlayıştaki siyaset sahibidir” diyen Doyar, “HÜDA PAR bu memleketin, bu halkın bütün kesimleriyle şiddetle ihtiyaç duyduğu bir siyasi partidir. Çünkü bu parti halkın bizzat kendisinin partisidir. Halkın sesi olmak, halkın ihtiyaçlarını ve sorunlarını dillendirmek, onlar için hal çaresi bulmak, buna sahip çıkmak üzere yola çıkmıştır. O zaman halkımızın hamisi, halkımızın sesidir. Halkımızın sesini daha gür bir şekilde dillendirebilmek, onlara hakkıyla daha iyi sahip olabilmek, mecliste de onları temsil edebilmek için onlardan destek talebinde bulunuyoruz. Ümit ediyor, temenni ediyorum ki halkımız kendi partisi olan HÜDA PAR’a sahip çıkacaktır ve inşallah onu layık olduğu yere taşıyacaktır.”

Konuşmanın ardından salâvat ve tekbirler eşliğinde seçim irtibat bürosunun açılışı yapıldı. Açılışın ardından seçim bürosunda tebrikler kabul edildi. BÜLTEN