Erdoğan açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Haberde belirtilen CHP Genel Başkan Danışmanı olduğum hususu doğru olmakla birlikte, bunun CHP içinde rahatsızlığa neden olduğu kanaatinde değilim. Listeler üzerinde etkili olacağım konusu ise tamamen asılsız ve mesnetsiz bir iddiadır. Hiçbir yerde ve hiçbir zaman bu, ya da bu anlama gelebilecek bir sözüm olmadı. İmada dahi bulunmadım. Böyle bir şeyin olması da mümkün değildir.

CHP, Türkiye Cumhuriyeti kadar eski, siyasi gelenekleri ve teamülleri olan, parti içi demokrasinin olduğu nadir, belki de tek partidir. Kurucu Genel Başkanı Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olan, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu iradesi bir partide bir köyden sorumlu Genel Başkan Danışmanlığı da olsa benim için büyük bir paye ve şereftir. Bunun sorumluluğunda ve bilincindeyim.

Bu görevi henüz kabul etmeden önce de bir çok toplantı yaptım, birçok istişarelerde bulundum. Ve bu görevi en az 1500 kişi ile görüşerek kabul ettim. Görevi kabul ettikten sonra da birçok toplantı yaptım. Yaptığım toplantıların önemli bir kısmı istişari taplantılar idi. Yapmış olduğum toplantıların ve önemli görüşmelerin tamamı genel başkana rapor edilmiştir. Siyasi toplantıları il ilçe örgütlerimizin bilgisi dahilinde ve çoğunu da beraber yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. İl ve ilçelerden bağımsız çalışma zaten olmaz.

Ben CHP Genel Başkan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun, CHP İl, ilçe örgütlerinin, delegelerinin hatta üyelerinin bir neferi olarak çalışıyorum ve uygun gördükleri sürece de çalışmaya devam edeceğim.

Ben yerimi de bilirim, haddimi de bilirim. Benim listelerde etkili olmak, listeye girmek gibi bir iddiam olmadı ve olmayacak. Bu acemi-çaylak siyasetçilere atılan oltadır. Ben bu oltaya gelmem.

Benim etkili olmak istediğim yer, bana tevdi edilen görevi hakkıyla yerine getirme çabası içinde olmak, sahanın tamamında özellikle CHP'nisbeten daha az oy aldığı bölgelerde toplantı yapmadığım bir sokak çalınmadık bir kapı bırakmamaktır. Her gün bir mahallede toplantı yapıyorum. Ve yapmaya da devam edeceğim. Şu ana kadar yaptığım toplantı 100'ü geçti.

Bu durumdan hiçbir CHP'li rahatsız olmaz. Olsa olsa CHP'nin doludizgin iktidara gelişini hazmedemeyenler olabilir.

Birileri bunun üzerinde CHP örgütünde rahatsızlık oluşturma gayretine girebilir. Bu beyhudedir, nafiledir.

Gaziantep Türkiye'nin sanayi ve ticaret kentlerinin en önemlilerinden olduğu gibi, ciddi siyasi ve kültürel birikime de sahiptir.

CHP seçmeni siyaseti en iyi bilen olayları en iyi okuyabilen bir seçmendir. Bu tür iddiaları ciddiye almaz. Provoke olmaz. Dolduruşa gelmez. Bu tarz kuru gürültülere de pabuç bırakmaz.

Son olarak haberi kaleme alan meslektaşıma (ben aynı zamanda gazetecilik bölümü mezunuyum) bir hatırlatmada bulunmak isterim. Duyumlarını, kulis bilgilerini yazmasını; aleyhime de olsa, mesleği gereği son derce normal buluyorum.

Yalnızca, 'milletvekili listesinde kendisinin etkili olacağını söylüyor' ifadesinin alenen iftira olduğunu bir kez daha hatırlatırım. Gazeteci meslektaşımın, kardeşimin iyi niyetinden şüphe duymuyorum. Haber kaynaklarının maksatlı dolduruşuna gelmeyecek kadar tecrübeli olduğu kanaatindeyim.

'Boynuzsuz koyunun boynuzlu koyundan hakkını alacağına' inanlardanım. İnsanların zulmüne karşılık kaderin adaletine de inanıyorum ve Allaha havale ediyorum. Hakkımı da helal etmem.