Yeni yönetimin güçlü ve tecrübeli isimlerden oluştuğunu belirten Darıcı, odayı her açıdan daha iyi yerlere taşıyacaklarını ifade etti. Üyelere en iyi şekilde hizmet vermeye devam edeceklerini belirten Darıcı, 'Çalışmalarımız kaldığımız yerden devam edecek. Biz odaya hizmet görmeye değil hizmet etmeye geldik. 2010 yılından beri hizmet veriyoruz vermeye de devam edeceğiz' dedi.

ODAYA HİZMET GÖRMEYE DEĞİL HİZMET ETMEYE GELDİK

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen genel kurulda güven tazeleyen Gaziantep Berberler Odası Başkanı Haci Darıcı, Gaziantep'te berberlerin sorunlarını çökmek için çalıştıklarını belirterek, güçlü bir yönetimle üyelere eksiksiz bir hizmet sunacaklarını söyledi. Yeni yönetimin güçlü ve tecrübeli isimlerden oluştuğunu belirten Darıcı, odayı her açıdan daha iyi yerlere taşıyacaklarını ifade etti. Üyelere en iyi şekilde hizmet vermeye devam edeceklerini belirten Darıcı, 'Çalışmalarımız kaldığımız yerden devam edecek. Biz odaya hizmet görmeye değil hizmet etmeye geldik. 2010 yılından beri hizmet veriyoruz vermeye de devam edeceğiz' dedi.

DARICI, ÜÇÜNCÜ KEZ BERBERLER ODASI BAŞKANLIĞINA SEÇİLDİ

Gaziantep Berberler Odası genel kurulu yapıldı. İki dönemden buyana berberler odası başkanlığını yapan Hacı Darıcı, tek listeyle gittiği seçimde üçüncü kez berberler odası başkanlığına seçildi.

GÜÇLÜ BİR YÖNETİMLE ÜYELERE EKSİKSİZ BİR HİZMET SUNACAĞIZ

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen genel kurulda güven tazeleyen Gaziantep Berberler Odası Başkanı Haci Darıcı, Gaziantep'te berberlerin sorunlarını çökmek için çalıştıklarını belirterek, güçlü bir yönetimle üyelere eksiksiz bir hizmet sunacaklarını söyledi.

ODAMIZI DAHA İYİ YERLERE TAŞIYACAĞIZ

Yeni yönetimin güçlü ve tecrübeli isimlerden oluştuğunu belirten Darıcı, odayı her açıdan daha iyi yerlere taşıyacaklarını ifade etti. Üyelere en iyi şekilde hizmet vermeye devam edeceklerini belirten Darıcı, 'Amacımız kurumsal bir yapı içerisinde üyelerimize hizmet etmek. Bunun yanı sıra sektörümüzdeki sıkıntılar konusunda da her zaman arayış içerinde olacağız' dedi.

BERBER DÜKKANI AÇILMASI İÇİN MESAFE KURALI OLMALI

Esnafın durumunun iyi olmadığını belirten Darıcı, 'Esnafın durumu ne çok iyi ne çok kötü. Bizim isteğimiz sık sık berber dükkanların açılmamasıydı. Bir cadde 4 berber esnafını taşırken 24 tane berber dükkanı açılıyor. O zaman hiçbir esnaf para kazanamıyor. Esnaf ne kirasını ödeyebiliyor, ne bağ kurunu ödeyebiliyor, ne elektrik ve su faturalarını ödeyebiliyor ne de evine bakabiliyor. Bir cadde üzerinde 24 berber dükkanı yerine 4 berber dükkanı açılsa o zaman berber esnafı rahatlayacak. Hep buna karşı çıktık ama bir türlü buna bir çare bulamadık. İnşallah önümüzdeki süreçte en çok buna çare buluruz. Bunun için esnaf odalar birliği, mesleki odalar ve belediye zabıta müdürlükleriyle koordineli çalışmak istiyoruz. Biz kenetlenirsek sorunları çözebiliriz. Her bir kurum kendi kafasına göre hareket ederse biz bu sorununa çare bulamayız. Yani belediye ruhsat verirken bir berber dükkanı ile diğer berber dükkanı arasındaki mesafe şartını göz önünde bulundurursa o zaman bu sorun çözülür' dedi.

KAYIT DIŞI İLE MÜCADELEMİZ SÜRECEK

Kayıt dışı ile mücadeleyi bu dönem de aralıksız sürdüreceklerini belirten Darıcı, 'Kayıt dışı ile mücadelemiz hiç durmadı. Sadece pandemi döneminde biraz azaldı. Ama seçimden sonra kayıt dışı ile mücadele için Antep'in bir ucundan girip diğer ucundan çıkacağız' dedi.

ODALARA YETKİ VERİLMEYECEKSE O ZAMAN ODALAR KAPATILSIN

Mesleki odalara yetki verilmesini isteyen Darıcı, 'Cadde üzerinde açılan Suriyelilerin oda kaydı ve sicil kaydı yapılmış durumda. Berberler odasına kayıtlı 113 Suriyeli kayıtlı üyemiz var. Kenar semtlerde de mücadelemizi veriyoruz. Adam bir sokakta durmuyor ki? Bir gün bir caddede çalışıyor diğer günde başka bir cadde çalışıyor. Adam 3 ay bir sokakta çalışıyorsa tutanak tutuyoruz, resmi evrak gittiğinde orayı kapatıp diğer sokağa kaçıyor. Sanki bütün kanunlar Türk berberler için geçerli. Ama hepsi aynı kanun şartları altında çalışırsa ve odaların de üyeler üzerinde biraz daha yetkisi artırılsa daha iyi olacak. Eğer odalara yetki verilmeyecekse o zaman odalar kapatılsın' dedi.

ESNAFA 40 BİN TL FAİZSİZ KREDİ DESTEĞİ VERİLMELİ

Esnafın tüm sorun ve sıkıntılarında hep yanlarında olduklarına dikkat çeken Darıcı, 'Pandemi döneminde esnafımızın yanında olmaya çalıştık. Pandemi sürecinden beri berber esnafına 30-40 bin TL 2 yıl ödemesiz ve faizsiz kredi desteği verilmesini istedik. Gazetelerde esnafa kredi desteği verilecek deniliyor ama bizim esnafımız bankaya gidiyor ama bankasının kapısından kovuluyor. Bu ise hayret ediyoruz. Bir yerde bir eksiklik var. Bu eksiklik çözülmediği sürece biz hiçbir yere gelemeyiz' dedi.

BİZ ODAYA HİZMET GÖRMEYE DEĞİL HİZMET ETMEYE GELDİK

Odaya hizmet görmeye değil hizmet etmeye geldiklerini ifade eden Darıcı, 'Gaziantep Berberler Odası'nın yapılan genel kurulunda esnafımız tekrar bu görevi bize verdi. Esnaf kendi seçimini kendisi yaptı. Bütün esnafımıza teşekkür ediyorum. Çalışmalarımız kaldığımız yerden devam edecek. Biz odaya hizmet görmeye değil hizmet etmeye geldik. 2010 yılından beri hizmet veriyoruz vermeye de devam edeceğiz' diye konuştu.

BAHRİ UÇAR