Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılacak olan Gaziantep Savunması ve Kahramanlık Panoraması Müzesi’nin inşaatı yükseliyor.  9 Aralık 2017’de Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in katılımıyla temeli atılan Gaziantep Savunması ve Kahramanlık Panoraması Müzesi’nin inşaatı aralıksız sürüyor. Gaziantep Kalesi civarında yıkılan askeri lojmanın yerine 12 bin 539 metrekare alan üzerinde yapılan Panoraması Müzesi’nde çalışmalar kentin düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü olan 25 Aralık 2018’e yetiştirilmesi için aralıksız sürüyor.

25 ARALIK 2018’DE ZİYARETE AÇILMASI HEDEFLENİYOR

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılacak olan Gaziantep Savunması ve Kahramanlık Panoraması Müzesi’nin inşaatı yükseliyor.  9 Aralık 2017’de Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in katılımıyla temeli atılan Gaziantep Savunması ve Kahramanlık Panoraması Müzesi’nin inşaatı aralıksız sürüyor. Eski askeri lojmanın yerine 12 bin 539 metrekare alan üzerinde yapılan Panoraması Müzesi, kentin düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü olan 25 Aralık 2018’de ziyarete açılması planlanıyor.

DÜNYADA BİR İLK OLACAK

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Gaziantep Kalesi yakınlarında, yıkılan askeri lojmanların yerine yapılan Gaziantep Savunması ve Kahramanlık Panoraması Müzesi 12 metre yüksekliğinde, 113 metre uzunluğunda panoramik bir yağlı boya çalışması ile dünyada bir ilk olacak. Müzede diorama kısımlarıyla sosyal donatılardan oluşan bölümler de yer alacak. Antep savunmasının anlatılacağı panorama müzesine giriş Gaziantep'in Kurtuluş Savaşı'nda da etkili bir rol üstlendiği mağara ve livaslarla sağlanacak olup, panoramaya ulaşana dek, hazırlık bölümü ile görsel ve işitsel anlatım teknikleriyle panorama sahnesine hazırlayacak. BAHRİ UÇAR