Son dönemde sık sık vatandaşın alım gücünün düştüğüne dair konular gündeme geliyor. Bu konu ile ilgili birçok kişi şikayetlerini dile getirirken, yetkililerin ise bu konuda adım atması gerektiğini de dile getiriyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN İNDİRİM ÇAĞRISI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Zincir marketlerimiz başta olmak üzere tüm esnafımızı, işletmelerimizi, yapacakları indirimlerle enflasyonla ve hayat pahalılığıyla mücadelemize destek vermeye davet ediyorum." diyerek indirim çağrısı yapmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hayat pahalılığını azaltmak için yaptığı çağrı karşılık buluyor ve birçok zincir markette indirimler yapılıyor.

“GEREKLİ POLİTİKALARI DA UYGULAMAKTAN VAZGEÇMİYORUZ”

Yılmaz konuya dair yaptığı açıklama, “Enflasyonla mücadelemizi sürdürürken, hayat pahalılığının yol açtığı zorlukları telafi edecek gerekli politikaları da uygulamaktan vazgeçmiyoruz. Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi, memurumuzu, işçimizi ve emeklimizi bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da enflasyona ezdirmeyeceğiz. Daha önce de başardığımız gibi, güven ve istikrar ortamında, akılcı adımlarla enflasyonu yeniden tek haneye indirecek ve halkımızın alım gücünü artıracağız” ifadelerini kullandı.

“BİRER BİRER UYGULAMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Yılmaz, “Şimdiye kadar hazırladığımız bütçeler ile hastaneler, otoyollar, demiryolları, köprüler, tüneller, barajlar, içme suyu ve sulama tesisleri, organize sanayi bölgeleri, AR-GE merkezleri, enerji ve savunma sanayi projeleri gibi sayısız yatırımı hayata geçirdik, bu çerçevede 2024 yılı bütçemizde de yatırımlarımıza devam edeceğiz. Enerjiden tarıma, eğitimden sağlığa, sanayiden savunma sektörüne kadar Cumhurbaşkanımızın liderliğinde her alanda somut ve dinamik politikaları, planlı ve programlı bir şekilde birer birer uygulamaya devam edeceğiz. Maliye politikamızı deprem ve afet harcamalarını yaparken yapısal bir bozulmaya yol açmayacak ve bütçe disiplinini koruyacak bir yaklaşım içerisinde uyguluyoruz” dedi.

Editör: Mehmet FENER