İsrail aleyhine açılan soykırım davasında Uluslararası Adalet Divanı’nın (UAD) vereceği karara Hamas’tan destek geldi. Hamas, UAD’nin ateşkes kararı alması durumunda bu karara uyacaklarını ve İsrailli esirleri serbest bırakacaklarını duyurdu. Hamas, ayrıca İsrail’in Gazze ablukasını kaldırmasını ve insani yardımlara izin vermesini istedi.

Güney Afrika Cumhuriyeti, İsrail’in Gazze’ye yönelik operasyonlarının Birleşmiş Milletler Soykırımın Önlenmesi ve Cezalandırılması Sözleşmesi’ni ihlal ettiği gerekçesiyle UAD’ye dava açmıştı. UAD, Güney Afrika’nın talep ettiği ihtiyati tedbirlerin kabul edilmesi durumunda, bu karar İsrail için bağlayıcı olacak. UAD, davanın esasına ilişkin kararını yarın açıklayacak.

Hamas, yaptığı yazılı açıklamada, davanın sonucunu yakından takip ettiklerini ve UAD’nin kararına uyacaklarını belirtti. Hamas, UAD’nin ateşkes kararı alması halinde kendilerinin de ateşkesi kabul edeceklerini ve İsrail’in Filistinli mahkumları serbest bırakması halinde Gazze Şeridi’ndeki İsrailli esirleri serbest bırakacaklarını söyledi. Hamas, İsrail’in Gazze ablukasına son vermesini ve Gazze’ye tüm yardım ve yeniden inşa malzemelerinin girişine izin vermesini talep etti.

Kaynak: İHA