Hamas, İsrail’in Filistin ve Gazze’ye yönelik saldırılarını durdurması için yeni bir esir takası teklifinde bulundu. Hamas Siyasi Büro Üyesi Musa Ebu Marzuk, İsrailli esirleri bırakmak istediklerini ancak İsrail’in anlaşmaya yanaşmadığını söyledi. Marzuk, Yemen’deki Husilerin Filistin’e verdiği desteğe de teşekkür etti.

İsrail’in esirleri geri alamadığı iddiası

Marzuk, yaptığı açıklamada, Hamas’ın İsrail ile yeni bir esir takası anlaşması arayışında olduğunu belirtti. Marzuk, “Sonunda İsrail bir anlaşma yapmak zorunda kalacak, çünkü 100 günden fazla süren savaşta hiçbir esiri zorla geri alamadı.” dedi. Marzuk, Hamas’ın teklifinin, 50 İsrailli esirin serbest bırakılması karşılığında Gazze’ye yönelik saldırıların durdurulması ve İsrail hapishanelerindeki Filistinli kadın ve çocukların salıverilmesi olduğunu kaydetti.

Husilerin Filistin’e desteği övüldü

Marzuk, ayrıca Yemen’deki Husilerin Filistin halkına verdiği desteği ve Gazze Şeridi’ndeki savaşı sona erdirmeye yönelik tüm çabalarını takdir ettiğini ifade etti. Marzuk, “Tüm güçleri bu soykırımı sona erdirmek için cesur ve ilkeli tutumlar almaya çağırıyoruz.” diye konuştu. Marzuk, Husilerin Kızıldeniz’de İsrail’e ait gemilere saldırdığını da hatırlatt