Yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinde bulutlu bir hava hakim olacak ve Marmara'nın kuzeybatısı hariç yurt genelinde yağış bekleniyor.

Kıyı kesimleri ile güneydoğu kesimlerde yağmur ve sağanak; diğer bölgelerde yağmur, zamanla karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların; Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun batısı ile Adıyaman çevrelerinde kuvvetli olması öngörülüyor. Kuzey, iç ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis görülmesi beklenirken, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Meteoroloji yetkilileri, hava sıcaklıklarında güneydoğu kesimlerde önemli bir değişiklik olmayacağını, ancak diğer yerlerde hissedilir derecede (8 ila 10 derece) azalma olacağını tahmin ediyor.

Rüzgarın genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği belirtilirken, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, özellikle Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun batısı ile Adıyaman çevrelerinde kuvvetli yağışlar beklendiğinden dolayı sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini ifade etti.

Ayrıca, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına bekleniyor. Bu nedenle, bu bölgelerde yaşanabilecek olumsuzluklara karşı da halkın dikkatli ve tedbirli olması istendi. Meteoroloji ekipleri, halkın anlık hava durumu güncellemelerini takip etmeleri konusunda da uyarıda bulundu.

Muhabir: MEHMET FENER