Birçok vatandaş haydari yapmayı bilse de haydari nasıl yapılır sorusu üzerine haydari yapmanın püf noktarı haberimizde yer alıyor.
haydari meze nasıl yapılır sorusu birçok kişi tarafından püf noktalarının öğrenilmesi noktasında soruluyor. İşte haydari yapmanın püf noktaları
HAYDARİ TARİFİ
MALZEMELER
500 gr süzme yoğurt
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kuru nane
50 gr tereyağı
Tuz
TARİF
Sarımsağı ezip bir kapta yoğurt ile karıştırın. Tereyağını (yağın yanmamasına özen göstererek) eritip nane ile kavurun.
Sarımsaklı süzme yoğurdun içine baharatlı tereyağını hızlı bir şekilde karıştırarak ilave edin.
Tuz ekleyip soğuttuktan sonra dondurma kaşığıyla şekillendirerek servis yapın.
HAYDARİ YAPIMININ PÜF NOKTASI
Satın aldığınız süzme yoğurdun kıvamı yeterince katı değilse temiz bir tülbentle tekrar süzün.
Süzme yoğurt yerine normal yoğurt kullanabilirsiniz ve süzme işlemini normal yoğurda da uygulayabilirsiniz.
İçerisinde tereyağı kullanmak istemezseniz, yaklaşık 70-80 gr beyaz peyniri ezerek kullanabilirsiniz.
Sunum önerisi olarak, üzerine zeytinyağı gezdirerek servis edebilirsiniz.