Seçimler, 31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleştirilecek. Türkiye genelinde birçok il ve ilçede belediye başkanları ve meclis üyeleri için oy kullanılacak.

SEÇMEN LİSTELERİNİ KONTROL EDİN

Seçmen olup olmadığınızı ve hangi sandıkta oy kullanacağınızı öğrenmek için seçmen listelerini kontrol edin. Gerekli durumlarda ilgili seçim kurullarına başvurarak kaydınızı yaptırın.

SEÇİMDE GEREKLİ BELGELER

Oy kullanmak için nüfus cüzdanı, sürücü belgesi veya pasaport gibi resmi bir kimlik belgesi gereklidir. Bu belgeleri yanınızda bulundurmayı unutmayın.

SEÇİM SONUÇLARI VE İTİRAZLAR

Seçim sonuçları, oy verme işleminin tamamlanmasının ardından ilgili seçim kurulları tarafından açıklanacaktır. Seçim sonuçlarına itiraz etmek isteyenler, belirli süreler içinde ilgili kurumlara başvurmalıdır.

SANDIK BAŞINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Oy kullanırken dikkatli olun ve sandık kurallarına uygun davranmaya özen gösterin. Ayrıca, oy kullanırken yanınızda telefon veya kamera gibi kayıt cihazları bulundurmayın.

KATILIMIN ÖNEMİ

Demokratik bir süreç olan seçimlere katılım önemlidir. Oy kullanarak demokratik haklarınızı kullanın ve geleceğinizi şekillendirmede etkin bir rol oynayın.

34 siyasi partinin katılacağı seçimde partilerin oy pusulasındaki sıralaması şöyle:

Seçmen1

Seçmen2

Muhabir: Haber Merkezi