Irak Hizbullah’ı, ABD üslerine yönelik saldırılarını askıya aldığını duyurdu. Örgüt, Gazze’deki Filistinlilere destek vermeye devam edeceğini belirtti.

İRAN BİZİ ENGELLEMEYE ÇALIŞIYORDU’

Irak Hizbullah’ı Genel Sekreteri Ebu Hüseyin Himeydavi, yazılı bir açıklama yaparak, örgütün kararını ve gerekçelerini anlattı. Himeydavi, özellikle İran’ın, Irak ve Suriye’de ABD işgal güçlerine karşı yaptıkları cihadı baskılamaya ve engellemeye çalıştığını iddia etti. Himeydavi, örgütün insani ve ideolojik bir görev olarak Gazze’deki mazlum halka destek verdiğini ve bunu kendi iradeleriyle yaptıklarını vurguladı.

‘ABD’YE KARŞI PASİF SAVUNMADA OLACAĞIZ’

Himeydavi, ABD güçlerine karşı askeri operasyonları askıya aldıklarını, ancak Gazze’deki halkı başka yollarla savunmaya devam edeceklerini bildirdi. Himeydavi, ABD’nin herhangi bir eylemde bulunması halinde, Hizbullah milislerinin “pasif savunmada” olacaklarını kaydetti.

ABD: EYLEMLER SÖZLERDEN DAHA ETKİLİ

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, Irak Hizbullah’ının açıklamasına tepki gösterdi. Pentagon, “Eylemler sözlerden daha etkilidir.” diyerek, örgütün saldırıları durdurma kararının yeterli olmadığını ifade etti.

Kaynak: Haber7