Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Nakşi Erat, İl Başkanı Faruk Göçer, Referans Gazetesini ziyaret etti.

HÜDA PAR HEYETİ REFERANS GAZETESİNİ ZİYARET ETTİ

Referans Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yaşar Yavuz’u ziyaret eden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Nakşi Erat, projelerini tek tek açıkladı.

SAHADA HÜDA PAR’A YÖNELİK TEVECCÜH ÇOK FAZLA

Hüda Par’ın seçim çalışmalarını anlatan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Nakşi Erat, sahada HÜDA PAR’a yönelik büyük bir teveccüh olduğunu belirtti. Erat, “Sahada HÜDA PAR’a yönelik teveccüh çok fazla. Güçlü bir şekilde geliyoruz ve inşallah Gaziantep halkımızın tüm sorunlarına çözüm üreteceğiz” dedi.

GAZİANTEP’İN EN BÜYÜK SORUNU KENTSEL DÖNÜŞÜM VE TRAFİK

Gaziantep’in en büyük sorunun kentsel dönüşüm ve trafik sorunu olduğuna dikkat çeken Erat, “Özellikle kırsal mahallelerde yeşil alan, park, hava kirliği sorunu çok fazla. Kentsel dönüşüm ile birlikte hem park sorun, hem yeşil alan sorunu hem trafik sorunu çözeceğiz” dedi.

HER MAHALLEYE EŞİT HİZMET GÖTÜRECEĞİZ

Hüda Par olarak ‘her mahalleye eşit hizmet’ sloganıyla çalışmalara devam ettiklerini belirten Erat, “Yani İbrahimli’ye ayrı bir hizmet Çıksorut, Hacıbaba ve Vatan mahallelerine ayrı hizmeti insani ve doğru olmadığı düşünüyoruz. İbrahimli’de 3 tane evcil hayvanlar için pet park varken Çıksorut gibi mahallelerde insanların çocuklarını götürebileceği parklar maalesef yok. Bundan dolayı her mahalleye eşit hizmet diyoruz. Ayrıca kentsel dönüşümü kendi mahallesinde uygulayacağız. Hem mahallenin demografik yapısı bozulmamış olur, hem komşuluk ilişkileri devam etmiş olur. Kentsel dönüşüm ile birlikte hava kirliğini, yeşil alan ve trafik sorunu da çözmüş olacağız. Kentsel dönüşümde insanlarımız çok mağdur edildi. Belediyeler bir ticarethane değil hizmet kurumudur. O yüzden kentsel dönüşümü yaparken belediyenin tek kuruş kar gözetmemesi lazım. Kentsel dönüşüm ile birlikte kırsal mahallelerdeki vatandaşlarımız da eşit hizmete kavuşmuş olacaklar inşallah.” dedi.

HER BİR SEMTTE BİR DÜĞÜN SALONU YAPACAĞIZ

Her bir semtte bir düğün salonu yapacaklarını belirten Erat, “Şuan halkımız sokakta veya okul bahçesinde düğünlerini yapıyor. Biz her semte bir düğün salonu yapacağız ve dar gelirli vatandaşlarımıza da bütün beyaz eşya hediye edeceğiz” dedi.

3 GÜN TAZİYE YEMEKLERİNİ BELEDİYE OLARAK KARŞILAYACAĞIZ

Taziye yemeklerin de ciddi bir sorun haline geldiğini dile getiren Erat, “Ayrıca taziye yemekleriyle ilgili de ciddi sorunlar var. Bugün 3 günlük taziye yemekleri 200 bin TL’yi buluyor. İnsanlar taziye yemekleri için kredi çekiyor. Biz Hüda Par olarak 3 gün boyunca bütün taziye yemeklerini belediye olarak karşılayacağız” dedi.

Hüda Par Adayı Erat, Projelerini Tek Tek Açıkladı (2)

DAR GELİRLİ VATANDAŞLARA ÜCRETSİZ SU VERECEĞİZ

Dar gelirli vatandaşlara suyu ücretsiz vereceklerini belirten Erat, “Su temel bir ihtiyaçtır ve bundan dolayı suyu ücretsiz vermek istiyoruz. Dar gelirli vatandaşlarımız için örneğin 3 kişilik bir aile için 3 tona kadar suyu ücretsiz vereceğiz 3 tondan fazlası için ise ücret alacağız bunu da israf olmasın diye yapacağız” dedi.

ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ TOPLU TAŞIMA HİZMETİ SAĞLAYACAĞIZ

Öğrencilere ücretsiz toplu taşıma hizmeti sağlayacaklarını belirten Erat, “Tüm lise ve üniversite öğrencilere genç kart ile ücretsiz toplu taşıma hizmeti sunacağız ve ger bir gencimize 10 GB internet vereceğiz” dedi.

HER BÖLGEMİZDE REHABİLİTASYON MERKEZLERİ KURACAĞIZ

“Her bölgemizde de uyuşturucu bağımlıları için rehabilitasyon merkezleri kuracağız. Ve bu gençlerimiz tedavi ederek topluma kazandırmak istiyoruz ve bu gençlerimizi zehirleyen zehir tacirleriyle de emniyet güçleriyle birlikte mücadele edeceğiz” dedi.

BELEDİYEDE RANTA VE İSRAFA SIFIR TOLERANS TANIYACAĞIZ

Belediyelerde büyük israflar olduğunu dile getiren Erat, “Belediyelerimizde çok büyük israflar var. Reklamlara büyük para harcanıyor, toplumun değerleriyle uyuşmayan konserlere uçuk paralar harcanıyor. Yine çok fazla makam araçları bulunmakta. Biz belediyelerde ciddi anlamda israfı ortadan kaldıracağız. Ranta ve israfa sıfır  tolerans tanıyacağız” dedi.

HALKIMIZIN HİZMETİNE TALİBİZ

Gaziantep halkına seslenen Erat, “Halkımızın hizmetine talibiz. Geçmiş dönemde hangi partiye oy vermiş olurlarla olsunlar tüm Gaziantep halkımızın oylarına talibiz. Dünya görüşünü ve yaşam tarzı ne olursa olsun tüm Gaziantep halkımızın oylarına talibiz” dedi.

GAZZE’Yİ YALNIZ BIRAKMAMAMIZ LAZIM

Gazze’de yaşanan soykırıma da dikkat çeken Erat, “Seçime kısa bir süre kaldı ama Gazze’de yaşanan soykırımı unutmamamız lazım. Gazze’yi yalnız bırakmamamız lazım. Gazze’yi gündemimizden asla düşürmememiz lazım” diye konuştu.

Muhabir: Bahri Uçar