İftar için dengeli ve doyurucu menüler, bu özel ayın vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. İşte her güne özel farklı menülerle dopdolu bir Ramazan serüvenine hazır olun! Ramazan'ın 3. günü iftar menüsü burada.

MANTAR ÇORBASI

Mantar Çorbası

Hafif ve lezzetli bir çorba arayanlar için mükemmel bir seçenek olan mantar çorbası, iftar sofralarınıza yeni bir soluk getirecek.

Malzemeler:

  • 250 gram mantar
  • 1.5 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 bardak süt
  • 2-3 bardak su
  • Tuz, karabiber

Yapılışı:

  • Mantarları soyup doğrayın.
  • Tereyağını eritin ve mantarları ekleyip kavurun.
  • Unu ekleyip kavurmaya devam edin.
  • Suyu ve sütü ekleyip karıştırın.
  • Tuz ve karabiber ekleyip kaynamaya bırakın.

SULTAN KEBABI

Sultan Kebabı

Tavuklu bir lezzet arayanlar için sultan kebabı nefis bir tercih olacak. İşte, sultan kebabı tarifi:

Malzemeler:

  • 1 yufka
  • 200 gram tavuk
  • Yarım kavanoz garnitür
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım tatlı kaşığı salça (açmak için su)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Beşamel Sos için:

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 su bardağı süt
  • Tuz, karabiber

Üzeri için:

  • Rende kaşar

Yapılışı:

  • Tavada yağları ısıtın, doğranmış soğanı ekleyin ve pembeleşene kadar kavurun.
  • Üzerine doğranmış tavukları, sarımsakları, garnitürleri ekleyip kavurmaya devam edin.
  • Salçayı açtığınız su ile ekleyin, baharatları ekleyip 5 dakika kaynatıp kenara alın.
  • Beşamel sos için yağ ve unu kavurun, üzerine sütü ekleyip karıştırın.
  • Baharatları ekleyip karışımı ocaktan alın.
  • Yufkayı dörde bölün, tavuklu harcı ortasına koyun ve yufkanın sarkan kısmını üstüne kapatın.
  • Fırın tepsisine bohçayı ters çevirerek koyun, üzerine beşamel sosu sürün ve rende kaşar serpin.
  • 180 derecede 15 dakika pişirin.

HUMUS

Humus

Humus, iftar sofralarının olmazsa olmaz mezelerinden. İşte, basit ve lezzetli humus tarifi:

Malzemeler:

  • 1 su bardağı nohut
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • Çeyrek çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım limon suyu
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Tuz
  • Kıvamına göre su

Üzeri için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Kırmızı toz biber

Yapılışı:

  • Nohutları haşlayın ve robotla püre haline getirin.
  • Tahini, zeytinyağını, limon suyunu, dövülmüş sarımsağı, kimyonu ve tuzu ekleyip karıştırın.
  • Kıvamını ayarlamak için su ekleyin.
  • Tereyağı ve yağı eritin, kırmızı toz biberi ekleyip karıştırın.
  • Humusu servis tabağına alıp üzerine sosu dökün.

KAŞIK SALATASI

Kaşık Salatası

İftar sofralarınıza sağlık dolu bir dokunuş katmak için kaşık salatasını deneyebilirsiniz. İşte, nefis kaşık salatası tarifi:

Malzemeler:

  • 2 adet domates
  • 1 adet salatalık
  • 1 adet sivri biber
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 3-4 dal maydanoz
  • İsteğe göre ceviz
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Nar ekşisi

Yapılışı:

  • Malzemeleri küçük küçük doğrayın.
  • Tuz, zeytinyağı ve nar ekşisi ekleyip karıştırın.

İRMİK HELVASI

İrmik Helvası

İftar tatlısı olarak hafif ama lezzetli bir irmik helvası tercih edebilirsiniz. İşte, irmik helvası tarifi:

Malzemeler:

  • 2 su bardağı irmik
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Varsa dolmalık fıstık

Şerbeti için:

  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı süt

Yapılışı:

  • Şerbet için su ve şekeri kaynatın, limon suyu ekleyip soğumaya bırakın.
  • Tereyağı ve yağını tavada eritin, irmiği ekleyip kavurun.
  • Şerbeti ekleyip karıştırın, suyunu çekene kadar pişirin.
Muhabir: MEHMET FENER