Ortadoğu'da tansiyon bir kez daha yükseliyor. İsrail'in Suriye'nin başkenti Şam'a düzenlediği hava saldırısında, İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü İstihbarat Komutanı Tuğgeneral Sadık Umidzade ve yardımcısı dahil olmak üzere 5 İranlı hayatını kaybetti. İran Dışişleri Bakanlığı, saldırıyı terör eylemi olarak nitelendirirken, uygun yer ve zamanda İsrail'e karşılık verme sözü verdi.

İsrail'in Saldırısında 5 İranlı Hayatını Kaybetti

İsrail ordusu, Suriye'nin başkenti Şam'ın El Mazze mahallesindeki bir binayı hedef alarak gerçekleştirdiği saldırıda, Kudüs Gücü'nün İstihbarat Komutanı Tuğgeneral Sadık Omidzade ve yardımcısı Hac Golam Muharrem'in de aralarında bulunduğu 5 İranlıyı kaybetmesine neden oldu. Bu olay, İran ve İsrail arasındaki gerilimi bir kez daha tırmandırdı.

Uygun Yer Ve Zamanda Karşılık Vereceğiz

İran Dışişleri Bakanlığı, yazılı bir açıklama yaparak İsrail'in Şam saldırısını şiddetle kınadı. Suç niteliğinde ve terörist bir eylem olarak değerlendirilen saldırıya sert tepki gösteren Bakanlık Sözcüsü Nasır Kenani, İran'ın "uygun yer ve zamanda karşılık verme hakkını saklı tuttuğunu" vurguladı. Kenani ayrıca, İsrail'in bu saldırısıyla kendi güçsüzlüğünü ve çaresizliğini gösterdiğini belirtti.

İsrail'in DEAŞ İlişkisi

İran'ın askeri danışmanlarıyla Suriye'de bulunduğunu savunan Kenani, İsrail'in bu saldırısıyla Tel Aviv'in bölgedeki terör örgütleri ve DEAŞ ile derin ilişkisini açıkça gösterdiğini ifade etti. İran Dışişleri Bakanlığı, bu saldırının siyasi, hukuki ve uluslararası anlamda takibini yapacaklarını belirtirken, dünya genelindeki tüm ülkeleri ve BMGK'yi İsrail'in bu saldırısını kınamaya çağırdı.

Kaynak: Haber Merkezi