İlave ikramiye ödemeleri  hesaplara aktarılmaya başlandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Ocak 2025 itibariyle işçilere ödenen ilave ikramiye tutarları hesaplara yatmaya başladı. Bu kapsamda işçilere yapılan ek ikramiye ödemelerinin en düşük miktarı 7 bin 748 TL olarak belirlendi.

İlave İkramiye Ödemeleri Hesaplara Yatırılmaya Başlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karar doğrultusunda, kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilen işçilere yönelik ilave ikramiye ödemeleri dün itibariyle hesaplara aktarılmaya başlandı.

Bakanlık tarafından yapılan resmi açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan Resmi Gazete kararına göre, devlet ve bağlı kurumlarda çalışan işçilerimizin ilave ikramiye ödemelerinin birinci taksiti bugün itibarıyla hesaplara yatırılmaya başlandı. Kamuda çalışan işçilerimize hayırlı olsun" denildi.

İlave İkramiye Ödemesi Nedir ve Kimlere Verilir?

İlave İkramiye Ödemesi Nedir

İlave ikramiye ödemesi, devlete bağlı kurum ve kuruluşlarda, sermayesinin yarısından fazlası devlete ait olan belediye ve şirketlerde işçi statüsünde çalışan personele devlet tarafından her bir aylık tutarında verilen ikramiyelerin üzerine ek olarak yapılan bir ödemedir.

Ödeme Miktarları Brüt Maaşa Göre Değişiyor

İlave ikramiye ödemeleri, işçilerin brüt maaşlarına göre belirleniyor. En düşük brüt ücret üzerinden hesaplanan ödeme, 25 bin lira brüt maaş alan bir işçi için net 7 bin 748 lira tutarında olacak. Brüt maaşı 33 bin 159 lira olan bir işçi ise net 10 bin 272 lira ilave ikramiye ödemesi alacak.

Ödeme Tarihleri Belli Oldu

2024 yılının ilk ilave ikramiye ödemesi taksiti bugün itibariyle hesaplara geçerken, ikinci taksit ödemesi ise 5 Nisan tarihinde gerçekleştirilecek. İşçilere yapılacak diğer ödeme tarihleri ise Cumhurbaşkanı kararıyla belirlenecek.

Muhabir: Bahri Uçar