İşgal altındaki Filistin Bölgesi'ndeki Birleşmiş Milletler Mukim ve İnsani Yardım Koordinatörü Jamie McGoldrick, işgal altındaki Kudüs'ten video konferans aracılığıyla New York'ta bir dizi gazeteciyle toplantı gerçekleştirdi.

Gazze'deki insani krizin her geçen gün daha da kötüleştiğini ve bunun büyük ölçekte ve muazzam bir hızla ilerlediğini söyleyen McGoldrick, "insani yardım topluluğunun hayati önem taşıyan dört ana sektördeki (su-hijyen, sağlık, gıda ve barınma) ihtiyaçları karşılamak için mümkün olan tüm araçları kullandığını" belirtti.

McGoldrick, Gazze'ye girişi yasaklanan bazı malzemelerin, pompalar, jeneratörler, yedek parçalar, kanalizasyon boruları, güneş panelleri ve bazı tıbbi ekipmanlar da dahil olmak üzere işgal tarafından başka amaçlarla kullanılabilecek şeyler olarak değerlendirildiğini vurguladı.

İşgalin Gazze'ye getirilmesini engellediği şeyler arasında, diyabet hastası çocukların kullanması gereken insülin iğneleri de dahil bazı kronik hastalıkların tedavisinde kullanılan tıbbı malzemelerin de olduğunu söyleyen McGoldrick, bu konunun çözümü için işgal rejimi yetkilileriyle görüşmelerde bulunduklarını ifade etti.

Kaynak: İLKHA