Derneğin 32 kişiden oluşan Kurucu Yönetim Kurulu’na, TÜMBİR Teşkilatlanma Başkan Yardımcısı ve Gaziantep ile Güneydoğu Bölgesinden Sorumlu Başkanı olarak İslam Özaltın seçildi. Özaltın, amaçlarının yaklaşık 450 bin kişiye istihdam sağlanan sektörde, seslerini daha gür duyurmak olduğunu açıkladı.

Merkezi İstanbul’da bulunan TÜMBİR’in Genel Başkanlığına Murat Günday seçilirken, Yönetim Kurulu’na seçilen İslam Özaltın aynı zamanda Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki teşkilatlanmadan da sorumlu olacak.

Derneğin kuruluş amaçları hakkında bilgi veren İslam Özaltın, TÜMBİR’in çatısı altında dayanıklı tüketim ürünleri, mobilya, elektronik cihazlar, bilişim, dekoratif ve kişisel aksesuar, züccaciye, halı, küçük ev eşyaları, beyaz eşya, ev tekstili, ısıtma ve soğutma ürünleri, spor aletleri, kozmetik, iç giyim vb. tüketim gruplarının bir bölümünü veya tamamını mağazalarında tüketiciye ulaştıran AVM tarzı mağazacılık yapan iş insanlarının yer alacağını söyledi. Türkiye genelinde 3 bin 500 işletme olduğunu, şubeleriyle bu sayının 15 bini geçtiğini belirten Özaltın “Sektörün sesini duyurabileceği bir STK’sı bulunmuyordu. Sorunlarımız sümen altı ediliyor ve sesimizi duyuramıyorduk. TÜMBİR bir ihtiyaçtan doğmuştur.  Amacımız Türkiye’ye yön veren dayanıklı tüketim ürünlerin satışını yapan perakende mağazaları ve AVM’leri tek çatı altında birleştirerek, sesimizi daha gür şekilde çıkartabilmek” dedi.

Sektörün önemli problemlerinin bulunduğunu söyleyen Özaltın “Bankaların kredi kartı tahsilat sistemleri, tahsilatlara yönelik çözümler, toplu alımlar öncelikli ele alacağımız konular olacak. Biz vatandaşımıza hizmet vermeye çalışırken, diğer taraftan sistemdeki aksaklıklar, işletmelerin çalışmasını daha da zorlaştırıyor. TÜMBİR olarak güçlü bir şekilde üst düzey Genel Müdürlerle görüşerek, taleplerimizi daha ne şekilde ifade etmiş olacağız. Bunun yanında çalışanlarımıza yönelik eğitim seminerleri düzenleyeceğiz. Alanında güçlü isimlerden eğitimler alacağız. Hastaneler ve akaryakıt firmaları ile görüşerek üyelerimize yönelik indirim protokolleri yapacağız. Yaklaşık 450 bin kişinin istihdam edildiği bu sektör, TÜMBİR çatısı altında güçlü bir şekilde temsil edilecek” diye konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi