Makarna tutkunlarına buradan sesleniyorum eminim ki daha önce böyle bir makarna yememişsinizdir. Hem kolay hem lezzetli yemeklerin hastası olan bir gurmeyseniz bu tarif tam sizlik. Kolay ve hemen sonuç alabileceğiniz bir yemek sebze ve baharatların uyumu sizi daha önce hiç böyle etkilememişti.
Ispanaklı ravioli, İtalyan mutfağından dünya mutfaklarına yayılan bir lezzet. Ravioli hamuru, yuvarlak kesilip yüzük şeklinde katlanabildiği gibi kenarları tırtıklı bıçaklarla da kesilebiliyor. İç harcı genellikle peynir, ıspanak gibi malzemelerden elde ediliyor.
Ispanaklı ravioli yapmak için gerekli malzemeler arasında yumurta, un, ıspanak, parmesan peyniri, tuz ve karabiber yer alıyor. Hamurun hazırlanması için un, yumurta, çiçek yağı, semolina (irmik unu) ve tuz karıştırılıp yoğruluyor. İç harcı için ise ıspanak, parmesan peyniri, ceviz içi, kıyma, soğan, sarımsak, karabiber ve maydanoz kullanılıyor.
Ispanaklı ravioli yapımı oldukça kolaydır. Hamur yoğurulduktan sonra açılır ve yuvarlaklar kesilir. İç harç konulup yuvarlakların kenarları ıslatılarak kapatılır. Sonrasında kaynar suya atılıp pişirilir.
Ispanaklı Enfes Ravioli Tarifini Aşağıda Detaylı Açıkladık
Ispanaklı ravioli, İtalyan mutfağındaki bir hamur işidir. Hamurları yuvarlak kesilip yüzük şeklinde katlanabildiği gibi kenarları tırtıklı bıçaklarla da kesilebilen ravioli’nin iç harcı genellikle peynir, ıspanak gibi malzemelerden elde edilir. İşte size nefis bir ıspanaklı ravioli tarifi:
Malzemeler:
200 gram un
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı çiçek yağı
2 tutam tuz
1 su bardağı krema
200 gram ıspanak
1 yemek kaşığı parmesan peyniri
Tuz, karabiber
Yapılışı:
Hamur için olan malzemeleri ölçülü olarak kullanarak yoğurun.
Yoğurduğunuz hamuru streç filme sarıp 15-20 dakika bekletin.
Ispanakları kavurun ve pişmesine yakın toz parmesan ekleyin.
Hamuru açın ve yuvarlak şekiller kesin.
Yuvarlakların ortasına hazırladığınız iç harcı koyun ve üstlerini yine kestiğiniz yuvarlak hamurlarla kaplayın.
Raviolileri kaynayan suya atın ve 3-5 dakika pişirin.
Kremayı koyulaştırın ve içine tuz ve karabiber ekleyin.
Raviolileri süzerek hazırladığınız sosun içine alın ve karıştırın.
Afiyet olsun!