İsrail Başbakanı Netanyahu, Gazze'de gerçekleşen olaylar nedeniyle ülkede büyük bir protestoya maruz kaldı. Binlerce kişi, Başkent Tel Aviv'de toplanarak Netanyahu'yu Gazze Şeridi'nde bulunan İsrailli esirleri umursamakla suçladı ve erken seçim talebinde bulundu.

Habima Meydanı'nda bir araya gelen kalabalık, ellerinde taşıdıkları pankartlarla Netanyahu'yu eleştirdi. "(Gazze'deki İsrailli esirler) 113 gündür çile çekiyor; Netanyahu ve (İsrail Savaş Kabinesi Üyesi Benny) Gantz'ın umurunda değil" ve "Hemen şimdi erken seçim" gibi yazılı pankartlarla taleplerini dile getirdi.

Göstericiler, daha sonra Savunma Bakanlığı'nın bulunduğu Kaplan Caddesi'ni trafiğe kapatmak amacıyla yürüyüşe geçti. Ancak bu girişim, polisin müdahalesiyle karşılaştı. İsrail güçleri, yaya ve atlı polislerle göstericilere müdahale ederek en az iki kişiyi gözaltına aldı. Müdahale sırasında polis atlarından biri, kadın bir göstericinin ayağını ezdi.

Protestoya katılanlardan Gil Gat, İsrail hükümetini eleştirerek "her şeyi mahvetmekle" suçladı ve hemen erken seçim yapılmasını istediğini belirtti. Gat, "İsrail hükümeti güvenliği ihmal etti. Bu hükümet artık gitmeli, şu an en önemli olan bu." dedi.

Gösteriye katılan Noa Harell ise hükümeti İsrail vatandaşlarını koruma görevini yerine getirmemekle suçlayarak, "Gazze savaşının devam etmesinin bize yarardan çok zarar getirdiğini düşünüyoruz. Herkes Gazze Şeridi'ndeki İsrailli esirlerin kurtarılmasını istiyor." şeklinde konuştu.

Protestocular arasında, İsrailli esirlerin ne pahasına olursa olsun kurtarılması talebini dile getirenler de bulunuyor. Harell, "Filistinli mahkumları bırakmak gerekse bile bunun olmasını istiyorlar." şeklinde ifade etti. Olayın gelişmeleri ve hükümetin alacağı kararlar merakla bekleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi