İsrail, Suriye’nin başkenti Şam’da bir binayı hedef alarak hava saldırısı düzenledi. Saldırıda İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü’nün İstihbarat Komutanı Tuğgeneral Yusuf Umidzade ve yardımcısı hayatını kaybetti. İran, saldırıya sert bir şekilde karşılık vereceğini duyurdu.

SALDIRIDA 10 KİŞİ ÖLDÜ

İran’ın yarı resmi Mehr Haber Ajansı, saldırıda İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü’nün İstihbarat Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Sadık Omidzade ve yardımcısı Hac Golam Muharrem’in şehit olduğunu bildirdi. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi ise saldırıda toplam 10 kişinin öldüğünü, bunların arasında İran Devrim Muhafızları Ordusu’na bağlı milislerin de bulunduğunu kaydetti. Saldırının hedef aldığı binanın, Şam’ın Mezze semtinde, yüksek güvenlikli bir bölgede olduğu belirtildi.

İRAN’DAN İNTİKAM SÖZÜ

İran, saldırıyı kınayarak, İsrail’e sert bir karşılık vereceğini açıkladı. İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi’ne yakın olan “Nournews” sitesi, “Şam’daki askeri danışmanlarımızın şehit edilmesine karşılık verme hakkımızı, uygun zaman ve yerde kullanacağız” ifadelerini kullandı. İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif de, saldırının “terörizm” olduğunu ve ABD’nin bölgedeki varlığının “tehlikeli” olduğunu söyledi.

LÜBNAN’DA DA SALDIRI

İsrail’in Şam saldırısından kısa bir süre sonra, Lübnan’ın Sur kentinde de bir araç, drone ile ateşlenen bir füze ile vuruldu. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmadığı bildirildi. Saldırının arkasında İsrail’in olduğu iddia edildi.