HBS Araştırma Şirketi'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için gerçekleştirdiği yeni ankete göre, İstanbul'da seçim yarışı kızışıyor. Şubat ayında 2 bin 120 seçmenle yüz yüze görüşme metoduyla yapılan ankette, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun liderliğini koruduğu ortaya çıktı. İmamoğlu, 44.3 puanla öne geçerken, AKP'nin adayı Murat Kurum ise 43.1 puanla ikinci sırada yer aldı.

Murat Kurum

MURAT KURUM'UN GERİSİNDE İYİ PARTİ VE ZAFER PARTİSİ ADAYLARI

Anket sonuçlarına göre, AKP'nin İstanbul adayı Murat Kurum, İmamoğlu'nun gerisinde kalarak ikinci sıraya düştü. İYİ Parti'nin adayı Buğra Kavuncu 3.1 puanla üçüncü sırada yer alırken, Zafer Partisi adayı Azmi Karamahmutoğlu'nun puanı ise 2 oldu. Yeniden Refah Partisi'nin adayı ise 1.4 puanla beşinci sırada yer aldı.

Başak Demirtaş

BAŞAK DEMİRTAŞ'TAN OY KAYBI

Ankette dikkat çeken bir diğer sonuç ise DEM Parti'nin İstanbul adayı olarak ismi geçen Başak Demirtaş'ın oy kaybı yaşaması oldu. Ocak ayında yapılan ankette 5.6 puan alan Demirtaş'ın şubat anketi sonuçlarına göre puanı 4.4'e düştü.

Ekrem İmamoğlu

İMAMOĞLU, KURUM'U GERİDE BIRAKTI

Ocak ayındaki ankette AKP'nin adayı Murat Kurum, 43.20 puanla İmamoğlu'nun önünde yer alırken, İmamoğlu'nun puanı 42.10 şeklindeydi. Ancak yeni ankete göre İmamoğlu, 44.3 puanla öne geçerek seçim yarışında lider konumuna yerleşti. İstanbul'daki seçim atmosferi, yeni anket sonuçlarıyla birlikte daha da hareketleniyor.

Hbs Araştırma Şirketi

Muhabir: MEHMET FENER