Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, İsveç’in Kuzey Atlantik Antlaşması’na (NATO) katılımına ilişkin protokolü kabul etti. Bu kararın ardından İsveç ve ABD’den ardı ardına açıklamalar geldi.

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, TBMM’nin kararını memnuniyetle karşıladığını belirtti ve “Bugün, NATO’ya tam üyeliğe bir adım daha yakınız.” dedi. İsveç Başbakanlığı da, “Bugün NATO’nun tam üyesi olmaya bir adım daha yaklaştık. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin İsveç’in üyeliği lehine oy kullanması olumlu” ifadelerini kullandı.

ABD’nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake, İsveç’in NATO’ya katılımının önemini vurgulayarak, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin bugün aldığı İsveç’in NATO’ya katılımını onaylama kararını büyük bir takdirle karşılıyorum. İsveç’in NATO’ya katılımı, bugün her zamankinden daha önemli olan İttifak’ın güçlendirilmesi yönünde atılmış kritik öneme sahip bir karardır. Türkiye’nin NATO İttifakı’na olan bağlılığı sarsılmaz ortaklığımızı açıkça ortaya koymaktadır. Türk halkına ve Türkiye Cumhuriyeti hükümetine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.