Kilis Belediye Meclis üyesi Yakup Öztürk, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Yerel Seçimleri öncesinde siyasi arenada dikkat çeken bir karara imza atarak İYİ Parti'den istifa etti ve Cumhuriyet Halk Partisi'ne (CHP) geçti.

İyi Parti-1

YAKUP ÖZTÜRK'ÜN SİYASİ ROTASI: İYİ PARTİ'DEN CHP'YE GEÇİŞ

Kilis Belediye Meclis üyesi olan Yakup Öztürk, 31 Mart 2024'te gerçekleşecek olan Mahalli İdareler Yerel Seçimleri öncesinde siyasi tercihini değiştirdi. Öztürk, İYİ Parti'den ayrılarak Cumhuriyet Halk Partisi'ne katıldı. Bu siyasi hamle, Kilis'te siyasi dinamikleri hareketlendiren önemli bir gelişme olarak kayıtlara geçti.

CUMHURİYET HALK PARTİSİ'NDE KATILIM TÖRENİ DÜZENLENDİ

Yakup Öztürk'ün CHP'ye katılımı, parti tarafından düzenlenen katılım töreniyle taçlandırıldı. İstifa eden vatandaşlar, kendilerini CHP'li yapan rozetleri taktılar. CHP Kilis İl Başkanı Ahmet Hangillioğlu, partilerine katılan hemşerilerine hoş geldiniz dedi.

İyi Parti Kilis İl Başkanı

CHP İL BAŞKANI: "GÜÇLENİYORUZ, KİLİS'İ KAZANACAĞIZ"

Ahmet Hangillioğlu, yaptığı açıklamada, Cumhuriyet Halk Partisi olarak 31 Mart seçimleri öncesi güçlerine güç kattıklarını ifade etti. Partilerine olan teveccühün her geçen gün arttığını belirten Hangillioğlu, Kilis Belediye Başkanlığı ve ilçe belediye başkanlıklarını kazanacaklarına inandıklarını vurguladı. Özellikle partilerine katılan yeni üyelerle daha da güçlendiklerini dile getirdi.

YENİ DÖNEMDE KİLİS SİYASETİNDE NELER BEKLENİYOR?

Yakup Öztürk'ün geçişi, Kilis siyasetinde yeni bir dönemin habercisi olarak görülüyor. CHP'nin güçlenmesiyle birlikte 31 Mart seçimlerinde rekabetin artması beklenirken, Kilis'in siyasi geleceği merak konusu olmaya devam ediyor. Yakup Öztürk'ün CHP saflarına katılması, yerel siyasetteki dengeleri etkileyebilecek potansiyele sahip.

Ahmet Hangillioğlu

KİLİS'TE SİYASİ HARİTA DEĞİŞİYOR

Yakup Öztürk'ün İYİ Parti'den ayrılıp CHP'ye katılması, Kilis siyasetinde önemli bir gelişme olarak kaydediliyor. Yerel seçimlere doğru yaşanan bu siyasi hareketlilik, Kilis'in siyasi geleceği konusunda önemli ipuçları sunuyor. Cumhuriyet Halk Partisi, yeni üyeleriyle birlikte güçlü bir şekilde seçimlere hazırlanıyor.

Muhabir: MEHMET FENER