İzmir’in Menderes ilçesinde çıkan yangının ardından kendin farklı noktalarında yangınlar çıktı. Gaziemir ve Seferhisar ilçelerinde çıkan yangınlar vatandaşları tedirgin ederken, İzmir’de 3 ciddi yangının yaşandığı bildirildi.
Dün gece saatlerinden bu yana devam eden yangınlarda günün aydınlanmasıyla birlikte havadan müdahale tekrar başladı. Günün doğması ile birlikte, 4 uçak ve 14 helikopter Menderes ve Seferhisar yangınlarına müdahale ediyor.
Yaşanan 3 ciddi yangında kentte birçok mahalle ve köy tahliye edilirken, yangın sebebiyle çok sayıda ev ve ahır kullanılamaz hale geldi. Şiddetli rüzgarın etkisiyle yerleşim yerlerine sıçrayan yangını kontrol alma çalışmaları ise devam ediyor.
Bakan Yerlikaya, "İzmir, Bilecik ve Hatay’da meydana gelen orman yangınları sonrası 50 binin üzerinde vatandaşımız geçici olarak güvenli bölgelere alındı. İlk belirlemelere göre Bilecik’te 64 konut, 3 iş yeri ve 20 ahır, İzmir’de 132 konut ve 1 iş yeri hasar gördü. Bilecik ve İzmir illerimiz için ‘Genel Hayata Etkililik Kararı' alındı. AFAD tarafından ilk etapta Bilecik Valiliğine 30 milyon TL, İzmir Valiliğine de 30 milyon TL olmak üzere toplam 60 milyon TL acil yardım ödeneği gönderildi" dedi.