İzmir’de Balıkçı Teknesi Alabora Oldu... İzmir’in Dikili ilçesinde gece saatlerinde balık avlamak için denize açılan bir tekne şiddetli rüzgar nedeniyle alabora oldu. Teknede bulunan 10 kişiden 3’ü hayatını kaybederken, 2 kişi ise kayboldu. Kayıp olan kişiler için arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

İZMİR’DE BALIKÇI TEKNESİ ALABORA OLDU: 3 CAN KAYBI, 2 KİŞİ ARANIYOR

Olay, saat 02.00 civarında Dikili ilçesine bağlı Salihleraltı mevkii açıklarında gerçekleşti. Oğuz İrgit isimli balıkçının sahibi olduğu tekne, rüzgarın etkisiyle sulara gömüldü. Teknede bulunan 10 kişiden Oğuz İrgit, İsmet Akdağ ve Orhan Pancar isimli balıkçılar boğularak can verdi. Diğer 5 kişi ise Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yaralı olarak kurtarıldı.

İzmi̇r’de Balikçi Teknesi̇ Alabora Oldu 3 Can Kaybi, 2 Ki̇şi̇ Araniyor

Kurtarılan yaralılar, ilk müdahalenin ardından Dikili Devlet Hastanesine götürüldü. Burada yapılan tedavilerinin sonrasında Bergama Necla-Mithat Öztüre Devlet Hastanesine sevk edilen yaralılar, sağlık durumlarının iyi olduğu belirtilerek taburcu edildi.

KAYIP OLAN İKİ KİŞİ İÇİN UMUTLAR AZALIYOR

Kazada kaybolan Medine Karaduman ve Gökhan Çakır isimli iki kişi için ise arama kurtarma çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı bir helikopter, dört bot ve iki dalgıç ekibi, kayıp olan kişileri bulmak için denizde ve karada arama yapıyor. Ancak geçen zamanla birlikte umutlar azalıyor.

Kaynak: İHA