Tomioka, 87 yaşında olmasına rağmen kanseri yenen annesinin ve 99 yaşında olan teyzesinin örneklerini vererek, beslenmenin yaşam kalitesi üzerindeki etkisini vurguladı. İşte, Tomioka’nın uzak durduğu yiyecekler:

  • Şekerli tatlılar: Tomioka, ABD’ye taşındıktan sonra burada popüler olan şekerli tatlıları denediğini ancak bunların kendisini kötü hissettirdiğini söylüyor. Bu tatlıların kalbe ve beyne zarar verdiğini, kan şekeri seviyesini yükselttiğini ve iltihaplanmaya neden olduğunu belirtiyor. Bitter çikolata gibi antioksidan içeren tatlıları tercih ettiğini ifade ediyor.

Krem peynir

  • Krem peynir: Tomioka, süt ürünlerinin kalsiyum ve protein açısından zengin olduğunu ancak her peynirin sağlıklı olmadığını söylüyor. Krem peynirin protein miktarının çok düşük olduğunu, ayrıca kolesterolü artırdığını ve kilo aldırdığını belirtiyor.
  • Kahvaltılık gevrekler: Tomioka, sabah kahvaltısında kahvaltılık gevrekleri tercih etmediğini, çünkü bunların içinde çok fazla şeker ve mısır nişastası bulunduğunu söylüyor. Bu ürünlerin tansiyonu yükselttiğini, kilo alımına ve iltihaplanmaya yol açtığını ifade ediyor.
  • Gazlı içecekler: Tomioka, günde bir veya iki bardak gazlı içecek tüketmenin tip 2 diyabete neden olabileceğini söylüyor. Gazlı içeceklerin içinde yapay tatlandırıcılar bulunduğunu, bunların da odaklanmayı zorlaştırdığını ve migreni tetiklediğini belirtiyor.
  • Fast food: Tomioka, fast food yemeklerinin içinde çok fazla tuz, trans yağ ve doymuş yağ bulunduğunu söylüyor. Bu maddelerin kötü kolesterolü yükselttiğini, kalp hastalıklarına ve yorgunluğa neden olduğunu ifade ediyor.

İşlenmiş et

  • İşlenmiş et: Tomioka, işlenmiş et ürünlerinin içinde çok fazla tuz ve katkı maddesi bulunduğunu söylüyor. İşlenmiş etin doymuş yağ içerdiğini ve bunun da kalın bağırsak kanseri ve meme kanseri riskini artırdığını belirtiyor.
Editör: Ahmet Yavuz