YouTube üzerinden yayınlanan Haber Bahane programına katılan ve geçmişte Kahramanmaraş depremini 10 dakika önceden bildiğini iddia eden Gudatu mahlaslı Nurcan Çinkara, bu kez İstanbul'da olası bir depremle ilgili açıklamalarda bulundu.

Kahramanmaraş Depremini Bildiğini İddia Etmişti

Çinkara, geçen yıl Kahramanmaraş merkezli 11 ilde meydana gelen 7.6 büyüklüğündeki depremi 10 dakika önceden tahmin ettiğini iddia etmişti. Bu iddiasını Instagram canlı yayınında dile getiren Çinkara, şimdi ise İstanbul için önemli açıklamalarda bulundu.

İstanbul Depremine İlişkin Beklentiler

Programa katılan Nurcan Çinkara, İstanbul'da büyük bir deprem beklemediğini ancak bu sene ülkede Karlıova-Yedisu üzerinde bir deprem beklediğini söyledi. Çinkara, "Bu sene İstanbul'da büyük bir deprem beklemiyorum. Bir gün illa olacak ama bu sene beklemiyorum. Karlıova-Yedisu üzerinde deprem bekliyorum. Barajla ilgili de bazı sıkıntılar bekliyorum. Karlıova'da beklediğim depremde barajın patlama sıkıntısı var." ifadelerini kullandı.

Afet yönetimi uzmanı Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu ise İstanbul'da olası bir Marmara depreminde yaşanacak kayıpların büyüklüğünü vurgulayarak, "İstanbul’da 100 bin binanın yıkılacağını biliyoruz. Her bina başına 100 kişi koysak, 10 milyon arama kurtarmacı lazım. Böyle bir şey yok, ölmeye planlanmış gibiyiz. Bir an önce bu 100 bin binayı 100 binaya indirmemiz lazım." demişti. Çinkara'nın İstanbul için yaptığı açıklamalar, uzmanlar arasındaki deprem beklentilerini yeniden gündeme getirdi.

Kaynak: Haber Merkezi