Gaziantep, uzun bir bekleyişin ardından nihayet kar yağışıyla buluştu. 26 Ocak Cuma günü sabah saatlerinde başlayan kar yağışı, şehri beyaza bürüdü.
Gaziantep halkı, haftalardır özlemle beklediği kar yağışının tadını çıkarıyor. Kar yağışı, şehre görsel bir şölen sunarken, vatandaşlar bu doğa olayının tadını doyasıya çıkardı. 


Yağışlar Barajları Canlandıracak!


Gaziantep Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürü (GASKİ) Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, yağışların barajları nasıl etkileyeceği konusunda bilgiler verdi. Sönmezler, "Gaziantep için en büyük beklentimiz kar yağışlarıydı. Yağışlar, barajlara ve su rezervlerimize olumlu etki sağlayacak" dedi.


Özellikle Dağ Rezervleri Çok Önemli! 


Sönmezler, ilerleyen aylarda kullanılabilecek kar rezervlerinin dağlarda oluştuğunu vurgulayarak, "’Kar yağışı gerçekten çok önemli. Özellikle dağ zirvelerindeki erimeyen kar kütleleri, Haziran-Temmuz aylarına kadar dayanabiliyor. Bu kar yağışları, şehrimizin su rezervlerine uzun vadeli bir destek sağlıyor. Ayrıca, dere yataklarını da besliyorlar. Bu yüzden en çok istediğimiz kar yağışlarıydı" şeklinde konuştu.


Kartalkaya Barajı Yüzde Yüz Doluluk Oranına Ulaşıyor!


Kartalkaya Barajı’nın yüzde yüz doluluk oranına ulaşacağını belirten Sönmezler, "Büyük bir felaketten bir yıl sonra, barajlarımızın bu seviyede olması gurur verici. Kartalkaya Barajımız yağışlardan çok yararlandı ve önümüzde ki bir ay içerisinde yüzde yüz doluluk oranına ulaşacağını tahmin ediyoruz. Şehrimizi besleyen Düzbağ barajımızda ise suyun mineraller oranları gerçekten çok güzel. Özellikle Düzbağ’ı besleyen dağlarımızın şu an kar yağışı altında olması ise bizler için gerçekten çok ümit verici." ifadelerini kullandı.

Muhabir: MEHMET FENER