SGK'nın beşikten mezara kadar hizmet sunan bir kurum olduğuna vurgu yapan Uzun, 'En önemli görevlerimizden biri de kayıt dışıyla mücadele etmektir. Çünkü vatandaşlarımız öncesinde pek farkında olmuyor ama belli bir yaştan sonra herkes emekli olmak istiyor. Dolaysıyla SGK'nın bir amacı da hayatta karşılaşacakları sosyal risklere karşı güvence oluşturmak. İşte yaşlılık da iş kazaları da sosyal birer risk. Dolaysıyla SGK vatandaşlarımıza bir güvence veriyor' dedi.

GAZİANTEP'TE SOSYAL GÜVENLİK HAFTASI KUTLANIYOR

Sosyal Güvenlik Reformunu anlatmak, vatandaşlara sosyal güvenlik kavramının önemi ve bu haktan doğan hak ve yükümlülükleri konusunda bilgilendirmek amacıyla her yıl 16-22 Mayıs tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanan Sosyal Güvenlik Haftası, bu yıl da ülke genelinde kutlanmaya başlandı. Sosyal Güvenlik Haftası kapsamında Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Gaziantep İl Müdürü Mehmet Uzun da Çelenk Sunma töreniyle ildeki Sosyal Güvenlik Haftası kutlamalarının startını verdi. Demokrasi Meydanı'nda gerçekleştirilen tören, SGK Gaziantep İl Müdürü Mehmet Uzun'un Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı. Çelenk sunumunun ardından 1 dakikalık saygı duruşu yapılarak İstiklal Marşı okundu.

SGK BEŞİKTEN MEZARA KADAR HİZMET SUNAN BİR KURUM

Töreninde ardından açıklamada bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Gaziantep İl Müdürü Mehmet Uzun, Sosyal Güvenlik Kurumunun vatandaşlara sağladığı hizmetlerden bahsederek, kurumun önemine dikkat çekti. SGK'nın beşikten mezara kadar hizmet sunan bir kurum olduğuna vurgu yapan Uzun, 'Sosyal Güvenlik Haftası ile amacımız vatandaşlarımızın sosyal güvenlik bilincini oluşturmak' dedi.

EN ÖNEMLİ GÖREVLERİMİZDEN BİRİ DE KAYIT DIŞIYLA MÜCADELE ETMEKTİR

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun en önemli görevlerinden birisinin de kayıt dışıyla mücadele etmek olduğunu vurgulayan Uzun, 'En önemli görevlerimizden biri de kayıt dışıyla mücadele etmektir. Çünkü vatandaşlarımız öncesinde pek farkında olmuyor ama belli bir yastan sonra herkes emekli olmak istiyor. Dolaysıyla SGK'nın bir amacı da hayatta karşılaşacakları sosyal risklere karşı güvence oluşturmak. İşte yaşlılık da iş kazaları da sosyal birer risk. Dolaysıyla SGK vatandaşlarımıza bir güvence veriyor. Bu haftada vatandaşlarımıza bu bilincin oluşması için çeşitli etkinliklerle kutlama yapacağız' diye konuştu. BAHRİ UÇAR