Doğalgaz, elektrikli, tüplü gibi farklı çalışma sistematiğine sahip modelleri evlerden ofislere birçok alanda ısınma amaçlı kullanılır. Kışın küçük alanları ısıtırken bir yandan da sıcak su temini için mutfak ve banyolarda kullanılır. Bunun yanı sıra doğalgaz ile çalışan modeli mutfaklarda yemek pişirme ihtiyacına da cevap verir. Her ne kadar tüplü ve elektrikli gibi modelleri olsa da günümüzde en yaygın kullanılan doğalgaz ile çalışan kombilerdir. Bacalı, konvansiyonel, yoğuşmalı cihazların çalışma sistematiği de farklıdır. Dolayısıyla kombi fiyatları da modele ve ürünün işlevine göre değişir. 

Yaşam Alanlarınızı Konforlu Hale Getiren Kombi Modelleri

Isınma ihtiyacı insanlığın varoluşundan bu yana temel ihtiyaçlardan biridir. Teknolojini gelişmesiyle birlikte bu ihtiyaç çok daha zahmetsiz karşılanır olmuştur. Zamanla ocakların yerini sobalar sonrasında ise farklı iklimlendirme ve ısınma cihazları almıştır.

Doğalgazın henüz aktif olarak kullanılmadığı bölgelerde tüplü iklimlendirme cihazı kullanımı yaygındır. Bazı yerlerde LPG ile çalışan cihazlar kullanılırken bazı kullanıcılar ise elektrikli modelleri tercih ederler. Cihaz modeli ve kombi fiyatları hakkında araştırma yaparken tüplü kombi fiyatları hakkında da bilgi almanızda fayda var. Böylece karar vermeden önce elektrikli, tüplü ya da doğalgaz kombi fiyatları karşılaştırması yaparak bütçenize uygun olanı seçebilirsiniz.

Bunun yanı sıra enerji tasarrufu sunan yoğuşmalı cihaz modellerini de incelemenizde fayda var. Fayda ve maliyet analizi yaparak da uygun kombi fiyatları hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. Kombi fiyatları ürün seçiminizde önemli bir etken olsa da cihazı kullanacağınız yer, kullanım sıklığınız, monte edilecek alanın uygunluğu gibi kriterler de alım kararınızı etkileyebilir. Modeli ne olursa olsun çevre, bütçe ve teknik özelliklerine göre seçeceğiniz cihazlar yaşam alanlarınızı keyifli hale getirir.

Kombi Fiyatları 2

Isınırken Enerji Tasarrufu Yapmanızı Sağlayan Kombi Fiyatları

Sıcacık bir odada otururken bir yandan da çay ya da kahvenizi keyifli yudumlamanın keyfi tartışılmaz. Bir de musluğunuzu her açtığınızda sıcak suya erişebiliyorsanız hayat o zaman daha da kolay ye konforlu hale gelebilir. Tüm bu konforun sebebi iklimlendirme cihazlarıdır. Teknolojinin bir armağanı olan bu cihazlar sayesinde zamanınız size kalır. Peki bir yandan bu cihazları kullanırken bir yandan da enerji tasarrufu yapabileceğinizi biliyor musunuz? Yoğuşmalı olarak tabir edilen cihazlarla bu mümkün.

Yoğuşmalı kombi fiyatları hakkında araştırma yaparken ürünün teknik özellikleri hakkında da bilgi almanızda fayda var. Cihazın en önemli özelliği yanma sırasında açığa çıkan su buharını kendi içinde tekrar enerjiye dönüştürmesidir. Böylece dışarı daha az atık göndererek çevreyi korurken yakıt tasarrufu da yapar. Özellikle tam yoğuşmalı cihazlarda doğalgaz verimliği artarken kullanım maliyeti düşer. Farklı cihazlarla birlikte doğalgaz kombi fiyatları konusunda yapacağınız araştırma için bu bilgiyi de dikkate almanız önemlidir.

Nasıl Bir İklimlendirme Cihazı Almalısınız?

İklimlendirme cihazı almadan önce ihtiyacınıza karar vermenizde fayda var. Sadece sıcak su temini için istiyorsanız elektrikli kombi fiyatları konusunda bilgi alabilirsiniz. Bunun yanı sıra doğalgaza erişiminiz yoksa ya da doğalgaz tesisatı maliyetli ise elektrikli modellerden birini tercih edebilirsiniz. Her durumda ihtiyacınız alacağınız cihaza karar vermenizde etkendir.

Ayrıca ısınma amaçlı alıyorsanız ısıtacağınız aşanın genişliğine de dikkat ederseniz cihazı daha verimli kullanabilirsiniz. 50m2 ila 140 m2’lik bir eviniz varsa 24 kw’lık cihaz ihtiyacınıza cevap verir. Diğer yandan eviniz 140 m2 ila 200 m2 arasında ise alacağınız cihaz 24 kw ila 30 kw arasında olmalıdır.

Eviniz 200 m2 ve üzeri ise 30 kw kombi fiyatları hakkında araştırma yapmaya başlayabilirsiniz. İhtiyacınıza karar vermeden önce Koçtaş’ın zengin ürün yelpazesine göz atarak ürünler hakkında daha detaylı bilgi alabilir; güvenle sahip olabilirsiniz.

Editör: Mehmet FENER