Türkiye’de özellikle 6 Şubat depreminin ardından deprem sayısında bir artış meydana geldi ve neredeyse her gün bir kentte deprem meydana geliyor. Yeni bir deprem daha yaşandı işte depreme dair tüm detaylar…

Karadeniz bölgesinde bugün meydana gelen 4.0 büyüklüğündeki deprem, Samsun Körfezi-Atakum merkez üssüne sahipti ve 18,27 kilometre derinlikte kaydedildi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamaya göre, saat 03:10'da meydana gelen deprem, bölgede hafif şiddette sarsıntılara neden oldu.

DEPREM DETAYLARI

Deprem

AFAD'ın internet sitesinde yer alan bilgilere göre, Karadeniz açıklarında merkez üssüne sahip deprem, 4.0 büyüklüğünde ve 18,27 kilometre derinlikte gerçekleşti. Samsun Körfezi-Atakum ilçesine 17,48 kilometre mesafede kaydedilen deprem, bölgedeki birçok vatandaş tarafından hissedildi.

SAMSUN VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA

Vali

Samsun Valisi Orhan Tavlı, depremin ardından yaptığı açıklamada, şu ana kadar olumsuz bir durum tespit edilmediğini belirtti. Tavlı, AFAD, itfaiye, emniyet, jandarma ve diğer ilgili kurumların sahada araştırmalarını sürdürdüğünü ve herhangi bir hasar veya olumsuz durumla ilgili bilgiye henüz ulaşılamadığını ifade etti. Vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Vali Tavlı, bölgede süregelen çalışmalara da vurgu yaptı.

Yaşanan depremin ardından bölge halkı ve yetkililer, olası artçı sarsıntılara karşı dikkatli olma çağrısı yapıyor. Depremle ilgili güncel bilgiler, AFAD ve diğer ilgili kurumlar tarafından anlık olarak paylaşılmaya devam ediyor.

Muhabir: MEHMET FENER