İstanbul’da Kurban Bayramı’ndan 15 gün önce, diğer illerde ise bayramdan 1 ay önce kurban satış yerlerinin hazır olması gerektiği belirtildi.

KURBAN HİZMETLERİ KOMİSYONU KURULACAK

Tebliğe göre, her il ve ilçede Kurban Hizmetleri Komisyonu oluşturulacak. Bu komisyon, 16 Haziran’da başlayacak olan Kurban Bayramı için şehirlerde kurban satış ve kesim yerlerini belirleyecek ve kesimler sırasında alınması gereken önlemleri düzenleyecek.

İSTANBUL’A KURBANLIK GİRİŞLERİNİN BAŞLANGIÇ TARİHİ

Kurban Bayramı Hazırlıkları Başladı İşte Yeni Kurallar Ve Tarihler! (1)

İstanbul’a kurbanlık hayvan girişlerinin başlangıç tarihi 1 Haziran olarak belirlendi. Bu tarihten önce kurbanlık hayvan girişine izin verilmeyecek.

KURBAN KESİM ELEMANI EĞİTİMİ

Halk eğitim merkezlerinde “Kurban Kesim Elemanı” yetiştirme ve geliştirme kursları düzenlenecek. Bu kurslar 20 saat sürecek. Komisyon, kesim yerlerinin genel sağlık şartlarına uygun olup olmadığını denetleyecek.

CEZA UYGULAMASI VE RANDEVU SİSTEMİ

Kurban kesimleri sırasında yoğunluğu önlemek için randevu sistemi uygulanacak. Ayrıca, park, bahçe, sokak gibi umuma açık yerlerde kurban kesenler ve kurallara uymayan tesislere idari para cezası uygulanacak. Kurbanlık hayvanlara eziyet edenlere de ceza verilecek.

Kaynak: HABER 7