Limonlu muhallebi, hem hafif hem de ferahlatıcı bir sütlü tatlıdır. Yapımı çok kolay ve kısa sürede hazırlanabilir. Limonun ekşiliği ve muhallebinin yumuşaklığı ile harika bir uyum sağlar. İşte limonlu muhallebi yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar:
MALZEMELER
1 litre süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 çay kaşığı zerdeçal (isteğe bağlı)
2 adet limonun kabuğu rendelenmiş
1 adet limonun suyu
YAPILIŞI
Bir tencereye süt, un, nişasta, şeker, yumurta sarısı, vanilya ve zerdeçalı alın ve tel çırpıcı ile iyice karıştırın. Zerdeçal, muhallebinin rengini daha canlı yapmak için kullanabilirsiniz. Tadını etkilemez. Tencereyi ocağa alın ve orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebiyi pişirin. Kaynamaya başlayınca limon kabuğu rendesi ve limon suyunu ekleyin ve birkaç dakika daha pişirin2 Muhallebi kıvamını alınca ocaktan alın ve servis kaselerine paylaştırın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırın ve soğumaya bırakın3 Soğuyan limonlu muhallebileri isterseniz limon dilimleri ile süsleyerek servis edin. Afiyet olsun!