Mali Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Dışişleri Bakanı Abdoulaye Diop, barış ve uzlaşma için Malililer Arası Diyalog Yönlendirme Komitesi üyeleri eşliğinde, ülkede devam eden barış sürecinin ulusal düzeyde sahiplenilmesi konusunda bilgi alışverişinde bulunmak üzere diplomatik ve konsolosluk birimleriyle bir toplantı gerçekleştirdi" denildi.

Diop'un ayrıca hükümetin, siyasi partiler ile derneklerin siyasi faaliyetlerini askıya alma kararını da değinilen açıklamada "bu tedbir, barış ve uzlaşma için Malililer arası diyalog da dâhil olmak üzere geçiş döneminin ana tedbirlerinin uygulanmasına elverişli koşullar yaratmayı amaçlamaktadır" ifadeleri kullanıldı.

İsrail ordusu, Gazze’de kendi askerlerini vurdu İsrail ordusu, Gazze’de kendi askerlerini vurdu

10 Nisan'da Mali Bakanlar Kurulu, kamu düzeni gerekçesiyle Mali Cumhuriyeti toprakları genelinde partilerin faaliyetlerini ve partilerin siyasi faaliyetlerini askıya alma kararı almıştı.

"Barış ve uzlaşma için Malililer Arası Diyalog Yönlendirme Komitesi Başkanı Osman Isufi Mayiğa'ya göre bu diyalog, nerede olurlarsa olsunlar tüm Malililerin kapsayıcı katılımıyla karakterize edilecek ve sosyal uyum ile ulusal uzlaşmanın yeniden tesis edilmesini teşvik edecek.

Osman İsufi, "Malililer arası istişareler, bölgesel, diplomatik veya ulusal olmak üzere tüm idari düzeylerde gerçekleştirilecek. Malililerin on yıllık güvensizlik nedeniyle zayıflayan sosyal dokuyu güçlendirecek güçlü tavsiyelerde bulunacak" dedi.

Kaynak: İLKHA