Hava tahmin uzmanı Mehmet Özdemirci, ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarına ilişkin bilgi verdi. Özdemirci, önümüzdeki günlerde de yine mevsim normallerinin üzerinde hava sıcaklıklarının yaşanacağını ifade etti.
Perşembe günü için Doğu Karadeniz kıyılarının iç kesimlerinde hafif yağışların beklendiğini ifade eden Özdemirci, "Cuma günü de Doğu Karadeniz kıyılarının iç kesimlerinde yağış beklentimiz var. Kars, Ardahan ve Iğdır çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde yağış bekliyoruz. Cumartesi günü de cuma günüyle aynı" ifadelerini kullandı.
"3 BÜYÜKŞEHİRDE YAĞIŞ BEKLENTİMİZ YOK"
Hava tahmin uzmanı Özdemirci, 3 büyükşehirde önümüzdeki 3 gün boyunca yağış beklentilerinin olmadığını ifade etti.
Artan hava sıcaklıklarına karşı vatandaşları uyaran Özdemirci, "Özellikle gündüz güneşin dik geldiği saatlerde 11.00-17.00 saatleri arasında direkt güneş ışınlarına maruz kalmamaları için vatandaşların dışarı çıkmamasını istiyoruz" dedi.