Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara bölgesinde soğuk havanın etkili olacağını ve şiddetli yağışların görüleceğini duyurdu. İstanbul başta olmak üzere 9 il için sarı kodlu uyarı yapıldı. Yağışların pazar gününe kadar sürmesi bekleniyor. Bazı illerde karla karışık yağmur ve kar yağışı da olası.

Soğuk hava dalgası geldi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yaptığı son değerlendirmelere göre, Marmara bölgesinde soğuk havanın etkili olacağını bildirdi. Bölgede sıcaklıkların 8 ila 10 derece birden düşeceği tahmin ediliyor. Önümüzdeki günlerde sıcaklık mevsim normallerinde seyredecek.

Şiddetli yağışlar uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara bölgesinde şiddetli yağışların görüleceğini de duyurdu. Bugün akşam saatlerinden sonra başlayacak olan yağışların, İstanbul, Çanakkale, Balıkesir, Kocaeli, Yalova, Bursa ve Tekirdağ’da çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 kg/m2), Edirne ve Kırklareli’nde kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor. Yağışların pazar gününe kadar devam edeceği tahmin ediliyor.

Kar yağışı da olabilir

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yağışların zamanla havanın soğuması ile birlikte bazı bölgelerde karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde olabileceğini de belirtti. Edirne ve Kırklareli çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak olarak başlayacak yağışların, yüksek kesimlerde kuvvetli kar yağışı şeklinde olması bekleniyor.

Olumsuzluklara karşı tedbirli olun

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, şiddetli yağışların oluşturabileceği sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağışla birlikte kuzey yönlerden kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile kar yağışı beklenen yerlerde buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.