Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda devam eden kar yağışlarının kuvvetli ve yer yer yoğun olacağını duyurdu. Bölgede buzlanma, don, ulaşımda aksamalar ve çığ tehlikesi gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda halen devam eden kar yağışlarının bu gece ile yarın (Çarşamba) akşam saatleri arasında Hakkari il geneli ile Siirt ve Şırnak’ın doğu, Van’ın güney ilçelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun olması beklendiği belirtildi.

Açıklamada, başta buzlanma ve don olayına bağlı ulaşımda aksamalar ile eğimi fazla olan dik yamaçlarda çığ tehlikesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği vurgulandı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bölgede yaşayan vatandaşlara ve yetkililere, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı hazırlıklı olmaları konusunda uyarılarda bulundu.

Bölgede son günlerde etkili olan kar yağışı nedeniyle birçok köy yolu ulaşıma kapandı. Karayolları ve İl Özel İdaresi ekipleri, kapalı köy yollarını açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Muhabir: Ahmet Kuş