Bu kapsamda, Genel Başkan ve yönetim organlarının seçimi, kurultayın ana gündemini oluşturacak. İşte kurultaya dair detaylar ve MHP'nin yaklaşan etkinliğe yönelik çalışmaları:

KURULTAYIN TEMEL UNSURLARI

1

MHP'nin 14. Olağan Büyük Kurultayı, 17 Mart'ta gerçekleştirilecek. Kurultayda, Genel Başkan ile birlikte 75 üyeden oluşan Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve 9 üyeden oluşan Merkez Disiplin Kurulu (MDK) seçilecek. Ayrıca, kurultayın hemen ardından MYK içinden seçilecek 15 üyeden oluşan Başkanlık Divanı da belirlenecek.

SEÇİM SÜRECİ

2

MHP, kurultaya gitmeden önce ilçe kongrelerini 27 Eylül'de, il kongrelerini ise 18 Kasım'da tamamladı. Kurultay öncesinde gerçekleştirilen bu kongrelerde parti içi teşkilatlar güncellenirken, 17 Mart'taki kurultayda üst düzey liderlik kadrosu belirlenecek. Ayrıca, 25 yedek MYK ve 5 yedek MDK üyesi de kurultayda seçilecek.

KURULTAYIN TEMASI VE SLOGANI

3

MHP'nin belirlediği tema "Ülke için var olduk, bir ülküye yar olduk. Ülkeye sevda, ülküye yemin" ve "Ülkümüz ömür boyu candan öte" şeklinde açıklandı. Bu temaya uygun bir şekilde kurulacak olan Başkanlık Divanı, partinin vizyonunu ve ideallerini yansıtmakla sorumlu olacak.

BAHÇELİ'DEN TEŞEKKÜR

4

Geçtiğimiz hafta düzenlenen son MYK ve MDK toplantısında Genel Başkan Devlet Bahçeli, bir önceki kurultaydan bu güne kadar süren çalışmaları değerlendirdi. Özellikle "Adım Adım 2023 ilçe ilçe Anlatma ve Aydınlatma" programları ile yerel seçim çalışmalarının başarıyla yürütüldüğünü belirten Bahçeli, MYK ve MDK üyelerine teşekkür etti.

MHP, 17 Mart'taki kurultayla birlikte yeni döneme güçlü bir şekilde adım atmayı hedefliyor. Partinin seçim sürecindeki performansı ve kurultaydaki kararlar, Türk siyasetinde önemli gelişmelerin habercisi olabilir.

Muhabir: Mehmet Fener