Gaziantep’i İskenderun Körfezi’ne bağlayacak olan Dörtyol-Hassa Otoyol ve Demiryolu Tüneli Projesi’nde gelinen son durumu AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin, anlattı. Şahin, “Gaziantep’imizi ve tüm Güneydoğu Anadolu Bölgemizi İskenderun Körfezi üzerinden denizle buluşturacak, Gazi şehrimizi fiilen bir liman kentine dönüştürecek asrın projesi Dörtyol-Hassa Otoyol ve Demiryolu Tüneli’nde saha imalatları tüm hızıyla sürüyor” dedi.

GÜNCEL VERİLERİ ANLATTI
Şahin, Sanayicinin, ihracatçının lojistik gücünü katlayacak ve bölge ticaretine can suyu olacak dev projede, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı koordinesinde yürütülen saha çalışmalarının son durumunu ve güncel verilerini anlattı.
ÇALIŞMALAR TAM GAZ İLERLİYOR
Projeye ilişkin detayları anlatan Şahin, “İskenderun Karayılan Mahallesi’nden başlayıp Kırıkhan Bektaşlı Köyü’ne bağlanan stratejik koridorda; 19,2 kilometre uzunluğunda 2 tüp karayolu tüneli, 19,5 kilometre uzunluğunda 1 adet tek tüp demiryolu tüneli inşa ediyoruz.”

İLERLEME SÜRÜYOR
Sahadan en güncel ilerleme verilerini paylaşan Şahin, “İskenderun Karayolu Portalı Kazık İmalatlarında, Plastik Kazıkların Planlanan 17 bin 575 metrelik 626 adet imalatın 15 bin 114 metresi 514 adeti tamamlandı. Gerçekleşme oranı yüzde 86 olarak kayıtlara geçti. Forekazıkların 7 bin 705 metrelik yani 259 adet planlamada ilk etapta 480 metre 15 adet bitirildi, çalışmalar aralıksız sürüyor. Genel Karayolu Kazık İlerlemesinde ise toplam 25 bin 280 metrenin 15 bin 594 metresi tamamlanarak fiziki gerçekleşme yüzde 61,69 seviyesine ulaştı. İskenderun Demiryolu Portalı Kazık İmalatlarında ise plastik kazıkların 11 bin 414 metrelik hedefin 4 bin 96 metresi tamamlandı. Gerçekleşme oranı yüzde 35,89 olarak gerçekleşti. Genel Demiryolu Kazık İlerlemesine bakıldığında ise toplam 15 bin 280 metrelik portal kazık işlerinde genel tamamlanma oranı yüzde 26,81'e yükseldi.”

ÇALIŞMALAR EŞ ZAMANLI İLERLİYOR
Altyapı, deplase ve şantiye mobilizasyonuna da değinen Şahin, “İskenderun Karayolu Portal arkasındaki dere deplase ve altyapı deplase kazı-dolgu faaliyetleri gece vardiyaları da dahil olmak üzere 7/24 esasıyla sürdürülüyor. Tünelin her iki ucunda; İskenderun (Giriş) ve Hassa (Çıkış) şantiye kamp alanlarının zemin hazırlıkları, yerleşke kurulumları ve mobilizasyon süreçleri eş zamanlı ilerliyor.”

ADIM ADIM TAKİP EDECEĞİZ
Projenin önemli olduğunu söyleyen Şahin, “Gaziantep’imizin küresel rekabet gücünü zirveye taşıyacak bu dev eseri bölgemize kazandıran başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Abdulkadir Uraloğlu’na ve şantiyede alın teri döken tüm mühendis ve işçi kardeşlerimize şükranlarımı sunuyorum. Bölgemizin geleceğini inşa eden bu tarihi projenin her metresini adım adım takip etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.





