Dünya genelinde milyonlarca kullanıcıya sahip olan Instagram, Meta çatısı altında yaptığı çalışmalarla dikkat çekiyor. Ünlü bir sosyal medya analisti olan Alessandro Paluzzi'nin ortaya çıkardığı bilgilere göre, Instagram kullanıcılarının takip isteklerinde bir yenilik geliyor. Paluzzi, sosyal medya üzerinden paylaştığı bilgilerle bu yeni özelliğin takip istekleri gönderirken kullanıcılardan takip nedenini belirtmelerini isteyen bir dönemi başlatacağını duyurdu.

"Neden Takip Etmek İstiyorsunuz?" Sorusu

Alessandro Paluzzi'nin ortaya çıkardığı bilgilere göre, Instagram'ın üzerinde çalıştığı yeni özellikle birlikte, kullanıcılar takip istekleri gönderirken "Neden takip etmek istiyorsunuz?" şeklinde bir soruyla karşılaşacaklar. Bu sayede istek gönderilen kişi, takip isteğini atanın neden onu takip etmek istediğini daha iyi anlayabilecek.

Yeni özelliğin, iş ağı odaklı sosyal medya platformu LinkedIn'de yer alan bir özelliğe benzediği görülüyor. Paluzzi'nin paylaştığı ekran görüntüsüne göre, kullanıcılara "Takip isteğinize eklemek için bir neden seçin. Bu, kişinin sizin kim olduğunuzu bilmesine yardımcı olur." ifadesinin yer aldığı bir mesaj kutusu gösterilecek.

Yakın zamanda daha fazla detayın ortaya çıkması beklenirken, Instagram kullanıcıları bu yenilikle birlikte takip isteklerini daha anlamlı bir şekilde iletebilecek ve diğer kullanıcılarını daha iyi tanıtabilecek.

Kaynak: Haber Merkezi