Mogan Enerji (MOGAN) halka arz oluyor. Mogan Enerji talep toplama ne zaman, kaç lot verecek, hisse fiyatı ne kadar, katılım endeksine uygun mu? İşte detaylar…

MOGAN ENERJİ HALKA ARZ TARİHİ NE ZAMAN?

Mogan Enerji (MOGAN) halka arz oluyor. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Mogan Enerji Yatırım Holding A.Ş. halka arzına onay verdi. SPK’dan onay alan Mogan Enerji'nin talep toplama tarihleri de belli oldu.

MOGAN ENERJİ HİSSE FİYATI NE KADAR?

TSKB ve İş Yatırım Menkul Değerler'in aracılık edeceği halka arzda, 1 TL nominal değerli paylar 11,33 TL sabit fiyat üzerinden satışa sunulacak. Ek pay satışı yapılmayacak.

Sabit fiyatla talep toplama yöntemiyle yapılacak halka arzın büyüklüğü 2 milyar 976 milyon TL olarak hesaplanırken, işlem sonrası Şirket'in halka açıklık oranı yüzde 8,61 olacak.

Halka arzda yüzed 80 yurt içi bireysel yatırımcılara, yüzde 20 yurt içi kurumsal yatırımcılara tahsisat ayrıldı.

MOGAN ENERJİ NE ZAMAN TALEP TOPLAYACAK?

Mogan Enerji Yatırım Holding AŞ'nin halka arzında 28-29 Şubat ve 1 Mart tarihlerinde üç gün süreyle talep toplanacak.

Mogan Enerji

MOGAN ENERJİ BİST KODU NEDİR?

Mogan Enerji’nin sembolü “MOGAN” olarak belirlendi. 

MOGAN ENERJİ KATILIM ENDEKSİNE UYGUN MU?

Mogan Enerji katılım endeksine uygun değil.

MOGAN ENERJİ KAÇ LOT DAĞITACAK?

Mogan Enerji  toplamda 262 milyon 635 bin adet  lot dağıtılacaktır.

MOGAN ENERJİ KAÇ LOT VERİR?

Mogan Enerji Kaç Lot Verir

MOGAN ENERJİ HAKKINDA

2 Ocak 1980 tarihinde kurulmuş olan şirketin bünyesinde Jeotermal Enerji Santralleri, Hidroelektrik Enerji Santralleri ve Rüzgar Enerjisi Santralleri bulunuyor.

Yatırımlarını yenilenebilir enerji santrallerine yönlendiren şirket, bünyesinde Jeotermal Enerji Santralleri, Hidroelektrik Enerji Santralleri ve Rüzgar Enerji Santralleri bulundurmaktadır.

Şirket, bünyesindeki yenilenebilir enerji santralleri ile karbon emisyonu ticaretinde önemli bir rol oynuyor. Mogan Enerji, Gold Standart VSC (verra), GCC gibi karbon sertifikalandırma standartları çerçevesinde; yenilenebilir enerji santralleri ile birlikte yıllık yaklaşık 1,3 milyon ton karbon emisyonu azaltarak çevrenin korunmasını sağlıyor.

Şirket aynı zamanda Türkiye’nin en büyük jeotermal ve Rüzgar Enerji Santrali yatırımcıları arasında yer alıyor.

Muhabir: Bahri Uçar