Şehit Astsubay Kıdemli Çavuş Ata Göçmen Son Yolculuğuna Uğurlandı Şehit Astsubay Kıdemli Çavuş Ata Göçmen Son Yolculuğuna Uğurlandı

Millî Savunma Bakanlığının faaliyetlerine ilişkin olarak Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk tarafından Haftalık Basın Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda, Irak ve Suriye'nin kuzeyi dâhil; son bir haftada 54 PKK/YPG elemanının etkisiz hale getirildiği açıklandı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"- Son bir haftada 54,

- 1 Ocak 2024'ten bugüne kadar ise 360'ı Irak'ın, 442'si Suriye'nin kuzeyinde olmak üzere 802 terörist etkisiz hâle getirilmiştir.

Kararlı operasyonlarımız sonucu Irak'ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 2 PKK'lı terörist daha 21 Nisan'da Habur'daki Hudut Karakolumuza teslim olmuştur.

Birliklerimizin imkân ve kabiliyetlerinin sürekli olarak geliştirildiği, dünya standartlarında ve teknoloji yoğunluklu sistemlerle korunan hudutlarımızda;

- Son bir haftada yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 6'sı terör örgütü mensubu olmak üzere 284 şahıs yakalanmış, 2 bin 291 şahıs ise hududu geçemeden engellenmiştir.

 - Böylelikle, 1 Ocak 2024'ten bugüne kadar hudutlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 2 bin 769'a, hududu geçemeden engellenen kişi sayısı da 48 bin 596'ya yükselmiştir."

Kaynak: İLKHA