Dün gerçekleştirilen Pençe-Kilit Harekatı bölgesindeki bir mağarada icra edilen arama tarama faaliyetinde mağaradaki metan gazı sebebiyle 19 personel gaza maruz kalmış ilk etapta 5 asker ise şehit olmuştu. Sabah saatlerine gelindiğinde ise şehit sayısı 8’e yükselirken, Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan son açıklamada ise şehit sayısının 12’ye yükseldiği bildirildi.

6 Temmuz 2025 tarihinde, Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde 852 Rakımlı Tepe’de bölücü terör örgütü mensupları tarafından kullanılan bir mağarada icra edilen arama tarama faaliyetinde, metan gazından etkilenen dört asker daha şehit oldu. Şehit olan personel sayısı on ikiye yükseldi.

ŞEHİT OLAN PERSONEL SAYISI ON İKİYE YÜKSELMİŞTİR

Konuya dair açıklama yapan Milli Savunma Bakanlığı tarafından, “6 Temmuz 2025 tarihinde, Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde 852 Rakımlı Tepe’de bölücü terör örgütü mensupları tarafından kullanılan bir mağarada icra edilen arama tarama faaliyetinde, metan gazından etkilenen dört kahraman silah arkadaşımız daha şehit olmuş, şehit olan personel sayısı on ikiye yükselmiştir.” Denildi.

ETKİLENENLERE DE ACİL ŞİFALAR DİLERİZ

Milli Savunma Bakanlığı tarafından “Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, TSK komuta kademesi ile birlikte inceleme, denetlemelerde bulunmak ve şehitlerimizin uğurlama törenlerine katılmak üzere bölgeye gitmiştir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, etkilenenlere de acil şifalar dileriz.” İfadeleri kullanıldı.

Kaynak: Mehmet Fener