Deprem uzmanı olan Prof. Dr. Naci Görür, FOX TV canlı yayınında Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi adayı Murat Kurum'un kendisine danışmanlık teklif ettiğini kamuoyuyla paylaştı. Görür, depremlerin ülke için hayati bir mesele olduğunu vurgulayarak, "Bu bir hayat meselesi. Her şeyden önce ülkenin beka meselesi. Eğer biz bu depremlerle ilgili gerekeni yapmazsak, hele ki Marmara Bölgesi deprem nedeniyle yıkılır, ekonomik açıdan çökerse, Türkiye’nin ekonomik bağımsızlığı ve siyasi bağımsızlığı da tehdit altına girer. Omuz omuza, kol kola el birliği ile ülkemizi depreme hazırlamalıyız" şeklinde konuştu.

"Deprem Ülkenin Beka Meselesi"

Görür, Murat Kurum'un kendisine danışmanlık teklif ettiğini belirterek, "Göreve geldiğimiz takdirde ülkeyi depreme dirençli yapacak her türlü çalışmanın içinde olacağız dediler. Sayın Kurum, bana danışmanlık teklif etti. Bu bir hayat meselesi. Her şeyden önce ülkenin beka meselesi. Eğer biz bu depremlerle ilgili gerekeni yapmazsak, hele ki Marmara Bölgesi deprem nedeniyle yıkılır, ekonomik açıdan çökerse, Türkiye’nin ekonomik bağımsızlığı ve siyasi bağımsızlığı da tehdit altına girer. Omuz omuza, kol kola el birliği ile ülkemizi depreme hazırlamalıyız" ifadelerini kullandı.

Kurum: "Depreme Dirençli Yapacağız"

Aday Murat Kurum ise Görür'ün deneyiminden faydalanmak istediklerini belirterek, "Göreve geldiğimizde ülkemizi depreme karşı güçlendirecek her türlü çalışmada Prof. Dr. Naci Görür ile iş birliği yapacağız. Depreme dirençli bir Türkiye için el birliğiyle çalışacağız" dedi.

Bu görüşmenin ardından, deprem konusunda uzman isimlerle iş birliği yaparak kapsamlı bir plan oluşturmayı hedefleyen Murat Kurum'un adımı, seçim öncesi dikkat çeken gelişmeler arasında yer almaya devam ediyor.

Muhabir: MEHMET FENER