Netanyahu, “Öncelikle Hamas’ı yok edeceğiz, ikinci olarak da Filistin yönetimi sorunun çözümü değil.” dedi. İsrail’in 7 Ekim’de Gazze’yi işgal etmesinin sonucu Hamas’ın silahlı kanadı olan İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı, İsrail’in “Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlere yönelik sürekli saldırılarına karşılık vermek” amacıyla geniş çaplı bir saldırı başlattı. İsrail ordusu da Gazze Şeridi’ne ağır hava saldırıları düzenledi.

İsrail’de 7 Ekim’deki saldırılarda 310’u asker olmak üzere 1200’den fazla İsrailli yaşamını yitirdi. 5 bin 132 kişi de yaralandı.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne saldırılarında 17 bin 487 Filistinli öldü. Enkaz altında binlerce ceset olduğu belirtildi.

İsrail ordusu halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumlarını bombalayarak sivil altyapıyı yıktı. Karadan işgal sürecinde 91 asker de öldü.

Çatışmalara 24 Kasım’da 7 günlük “insani mola” verildi. Bu sürede 81 İsrailli ve 240 Filistinli esir değiştirildi. Ancak İsrail binlerce Filistinliyi tutuklayıp hapsetmeye devam etti.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs’te de İsrail güçleri ve yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 272 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail ordusu ile Lübnan Hizbullahı arasında sınır hattında yaşanan düşük yoğunluklu çatışmalarda ise 23 Lübnanlı sivil, 93 Hizbullah üyesi ve 6 İsrail askeri öldü.