Milli Eğitim Bakanlığı, aile birliği, sağlık, can güvenliği mazereti ve engellilik durumuyla diğer nedenlere bağlı yer değişikliği işlemi gerçekleşmeyen kadrolu öğretmenler için ek yer değiştirme başvurularını 27 Ocak'a kadar uzatıyor.

Bakanlığın duyurusuna göre, ön başvurusu bulunan ancak atama işlemi gerçekleşmeyen öğretmenler, ek yer değiştirme başvurularını e-Devlet üzerinden 27 Ocak'a kadar yapabilecek.

Başvurular, görev yaptığı ilde veya duyuru ekinde yer alan 23 ilden birindeki tercihler dikkate alınarak değerlendirilecek.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, öğretmenlerin aile bütünlüğünün sağlanması için her türlü imkanı seferber ettiklerini belirterek, "Aile, toplumumuzun çekirdeği, milletimizi var ederek kenetleyen en kıymetli ögedir. Toplumların ve nesillerin inşasında böylesine yapısal ve eğitsel işlevi bulunan aile kurumunu, karar süreçlerimizde her zaman merkeze alıyoruz." dedi.

sdf-ozel-okul-ogretmenlerine-kotu-haber

Tekin, ek yer değiştirme başvurularının uzatılmasının, öğretmenlerin aile birliklerinin sağlanması ve beklentilerinin karşılanması açısından önemli olduğunu vurguladı.